U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - augustus 2012

Hoe voelde jij je als kind op 1 september? Blij, triestig, zenuwachtig...? Vertel het ons!

Goede bazen motiveren hun medewerkers. Hoe zit dat bij jouw baas? Vertel het ons!

Je persoonlijke e-mails checken tijdens de werkuren... Moet dit kunnen of niet? Geef je mening!

Neen, we willen uw zomerplezier niet vergallen - we hebben er tenslotte lang genoeg op moeten wachten. De zon mag heus nog even schijnen.
En met "wat na de zon?" doen we ook geen "terug naar school" reclame, die de kinderen al vroegtijdig en licht sadistisch herinnert aan het onherroepelijke einde van de grote vakantie.
Wel willen we jullie een nieuwe jobsite voorstellen: watnadezon.be.

De subsidies voor zonnepanelen worden op 1 augustus teruggeschroefd, en daarom dreigen heel wat bedrijven die in deze nieuwe sector aan de slag gingen in de problemen te komen. En heel wat van hun werknemers dus werkloos. Leuvenaar Matthias Lamiroy lanceerde daarom deze nieuwe jobsite. Lamiroy in Het Nieuwsblad: "Die beslissing maakt dat mogelijk 10.000 jobs bij een duizendtal bedrijven op de helling komen te staan. Dat is twee keer het aantal werknemers van Opel Antwerpen."

Op de site kunnen werkzoekenden gratis en eenvoudig hun cv aanmaken en jobs vinden binnen de energie- en bouwsector. Lamiroy: "Wie zich inschrijft op watnadezon.be wordt rechtstreeks gecontacteerd door mogelijke nieuwe werkgevers. We richten ons ook niet alleen tot de getroffen werknemers. We reiken ook de hand aan de werkgevers. Als ze mensen moeten laten gaan, dan kunnen ze hen via onze site een steuntje in de rug geven in hun zoektocht naar een nieuwe job."

Volgens de website van Onze Taal is 'komkommertijd' een aanduiding voor een rustige zomerperiode, waarin weinig nieuws te rapen valt, aldus Martin in het Magezine. Een vluchtige blik in de Vlaamse dagbladen leert me dat de komkommers ons weer om de oren beginnen te vliegen.

Zo valt te lezen dat het aantal hoogopgeleide jongeren dat België verlaat voor de vetpotten van het buitenland in 2010 met zo’n 70% is gestegen. De federale overheidsdienst Economie heeft berekend dat niet minder dan 27.969 bollebozen ons land hebben verlaten, tegen 16.759 het jaar daarvoor. Dit leidt niet enkel tot heel wat gefronste wenkbrauwen, maar doet bij enkele pientere ambtenaren ook heel wat vragen reizen. Toch nog eens gauw die cijfers checken aan de hand van de inschrijvingen in de Belgische gemeenten. Waarna de stijging met 68% wordt gecorrigeerd tot amper 2%. En de nieuwswaarde tot nul wordt gereduceerd.

En wat te denken van het bericht dat er tijdens de geldverslindende opening van de Olympische Spelen een ufo is waargenomen boven het Olympisch stadion van Londen? Er was op het moment dat het vuurwerk werd ontstoken -uiteraard toen het al donker was, het favoriete tijdstip van buitenaardse wezens om zich aan aardbewoners te vertonen- op tv-beelden een schijfvormig object te zien dat van links naar rechts zweefde (tja, we zitten tenslotte in Engeland, daar rijden ze nog aan de verkeerde kant van de weg). Het object, dat een soort koepel leek te hebben, “gaf de indruk het spektakel te observeren”. Je hoort mij niet verklaren dat we de enige levensvorm zijn in het heelal, maar ik hecht hier weinig geloof aan. Ufo’s komen toch alleen maar voor boven Amerika?

Hoe communiceer je het liefst op je werk? Via e-mail, telefonisch of face to face? Vertel het ons!