U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - december 2012

Hoe was 2012 voor jou? Een goed jaar, een slecht jaar of een jaar om snel te vergeten?

Wat doe jij tussen Kerstmis en Nieuwjaar? Sluit jouw bedrijf, neem je zelf vakantie of werk je gewoon door? Vertel het ons

Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van bedrijfsactiviteiten? Dan heeft student Akke de Boer -derde jaar commerciële economie op de Avans Hogeschool te Breda- jouw mening nodig.

Akke loopt momenteel stage bij het bedrijf SoTasty, en onderzoekt hoe hij een nieuw product -in dit geval een Winter BBQ- kan introduceren als bedrijfsactiviteit. Om te weten te komen wat klanten belangrijk vinden, heeft hij een enquête opgesteld.

Wil je hem helpen? Vul dan deze online vragenlijst in.

Over een maand lees je hier de resultaten...

 

arbeider, bediende, zelfstandigeInteressante studie van De Tijd: De Belgische lonen doorgelicht. Ze lieten het bureau Deloitte de lonen van arbeiders, bedienden en zelfstandigen in ons land vergelijken met die in andere Europese landen. Hun conclusie: de Belg is zwaar belast, maar leeft wel beter dan de buren.

Indien je een rangschikking maakt van het bruto loon, en hoeveel je er als werknemer na belastingen van kan uitgeven, bungelt België immers achteraan de ranglijst. Een alleenstaande werknemer met een brutojaarloon van 50.000 euro wordt zelfs nergens in Europa zwaarder belast.

Als je echter gaat kijken naar het netto besteedbaar inkomen, het nettoloon gecompenseerd met kindergeld, de kost voor levensonderhoud en de woningprijzen, blijken de Belgische lonen dan weer in de middenmoot te zitten.

Naar de kerstmarkt met collega's... Gezellig, koud of deprimerend? Vertel het ons!

Heb jij momenteel last van sleur? Vertel het ons!