U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - januari 2013

Ben je op zoek naar een originele manier om jezelf voor te stellen bij werkgevers? Misschien kan het online cv van Philippe Dubost je inspireren.

Hij haalde de mosterd bij het online warenhuis Amazon. Resultaat: een cv met humor én oog voor detail. Probeer maar eens een ander product op te zoeken...

Hoe werk jij het liefst? In complete stilte, met een beetje achtergrondlawaai of met muziek?

Geef jij graag presentaties voor een grote groep? Of vind je dit horror? Vertel het ons!

Heb jij een smartphone? En zoniet: zou je er graag een willen? Of vind je dit nergens voor nodig?

Bert Gabriels in Comedian vindt werkGisteren voor het eerst op televisie: Comedian vindt werk. Grappenmakers in beroepen die niet om te lachen zijn, het concept. Wouter Deprez als bejaardenverzorger, Nigel Williams als tomatenplukker, Henk Rijckaert als dokwerker...

In de eerste aflevering zagen we Bert Gabriëls (bekend van Zonde van de Zendtijd) aan de slag als wegenwerker. Drie dagen groef hij putten ("au mijn rug"), brak hij asfalt op ("aan 110% betaald, ze mogen het hebben") en goot hij nieuwe asfalt ("hier ga ik twee keer per jaar met mijn kinderen over rijden en dan zeggen, dit heeft de papa gegoten zie") bij het wegenbedrijf Aswebo. Tussendoor wordt er dan nog een mini-conference gemonteerd waarin de comedian wat grappen over zijn tijdelijke beroep loslaat op zijn al even tijdelijke collega's.

Een fris programma, dat je misschien wel met andere ogen naar "moeilijkere" beroepen laat kijken. Alhoewel, een van de grappiger reacties op twitter vonden wij toch:

Nog 9 weken, op Canvas, dinsdagavond omstreeks 10 uur.

Heb jij last van een winterdip? Vertel het ons!

Interessante strategieën om aan een job te geraken, deel 2013: het reclamepaneel.

Zo investeerde Adam Pacitti zijn laatste 500 pond aan een groot billboard in London:

A_nKMpECQAEIFom

 

Kans op slagen: groot. Toch als je zoals Adam de eerste bent. De teller van de tweet waarin hij zijn billboard wereldkundig maakte staat op dit moment al op 8023 8037 8085 retweets.

 

Veel geluk, Adam. En uiteraard ook iedereen die zoals hem een job zoekt in 2013!