U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - mei 2013

Vind je solliciteren terwijl je werk hebt gemakkelijker? Of net niet?

Wat vind jij van zakenlunches? Vertel het ons!

Het Antwerp World Diamond Centre bundelt op desplinternieuwe jobsite ‘Antwerp Diamond Jobs’ alle jobs in de Antwerpse diamantsecotor.

Ari Epstein, CEO Antwerp World Diamond Centre: “De diamantsector bestaatuit zo'n 1800 bedrijven. Al die bedrijven kunnen vanaf nu hun vacatures opadjobs.be plaatsen. We verwachten er ongeveer 150 per jaar. Niet alleen voor slijpersen diamantsorteerders, maar ook ondersteunend personeel, marketingprofielen ofIT medewerkers. Ook interessant: werkzoekenden kunnen op adjobs.be een eigenprofiel opmaken en beheren. Dat maakt het solliciterenmakkelijker.”

Wat doet het regenweer met jou? Vertel het ons!

Pendel je dagelijks naar je werk, en moet je -om trein, tram of bus te halen- af en toe een spurtje trekken? Weet dan: je bent niet alleen! Getuige hiervan dit grappige filmpje:

 

Marie Michiels

Opnieuw dingen 18 finalisten uit 12 landen mee naar de 6 droomjobs in de Australische wedstrijd ‘De beste job ter wereld’.
Een van hen is de 25-jarige Marie Michiels uit Luik.
Haar promofilmpje -en die van de andere finalisten- vind je hier.
Op 21 juni worden de winnaars bekendgemaakt.
Go Marie!

Foto: Benjamin Fournier

Ga jij soms met collega's tijdens de middagpauze shoppen? 

Neem jij soms werk mee naar huis? Vertel het ons!

Gepost op 7 mei 2013

confetti

Als je er over nadenkt is het logisch, maar toch ook weer niet helemaal. Ik kom bijna dagelijks mensen tegen die ongelukkig zijn in hun job. Dat zeggen ze nooit meteen. Mensen hebben daar zo hun eigen code voor ontwikkeld. Want mensen zijn sterk en slim, en willen niet van het zeurderige type zijn. Bovendien hebben alle succescoaches en andere consultants de goegemeente ingelepeld dat je succes moet uitstralen,want dan komt het ook jouw richting uit. Fake it, till you make it. Dat soort onzin.

Mensen studeren, of leren een vak, gebaseerd op toevalligheden. Daar kunnen alle CLB’s van de wereld niet veel aan veranderen. Je eerste stappen in je carrière worden voor een stuk bepaald door toeval en stress. Je krijgt een job aangeboden bij dat ene bedrijf, het zou toch wel gek zijn om te weigeren… Beter één vogel in de hand. En dan komt de dooddoener. Je start en ‘je maakt er het beste van'.