U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - juni 2013

Sommige bedrijven zijn wel heel vindingrijk in hun poging om goeie werknemers aan te trekken. Zo is de Australische luchtmacht op zoek naar nieuwe ingenieurs. Omdat niet zomaar iedereen zou solliciteren, publiceerden ze een aartsmoeilijke puzzel. Enkel wie de puzzel oplost, krijgt het telefoonnummer van de luchtmacht en kan… solliciteren!

Bron: standaard.be

Vettige vingerafdrukken, stof, broodkruimels, vieze haren.. Poets jij soms je toetsenbord?

Gebruikte je ooit al eens opleidingscheques? Vertel het ons!

Doe jij dit vaak? En vind je dat dit moet kunnen of is het ongepast? 

kaarsjes"Burn-out kennen we allemaal. Depressie, het zwarte gat, het niet meer zien zitten. Geef het kind een naam. Niet dat het niet ernstig te nemen zou zijn. Verre van. Maar het kan nog erger", schrijft Guido in het Magezine.

"Ik zat onlangs met iemand te praten die een toch wel redelijk belangrijke en interessante functie heeft in een creatieve omgeving. En ze zag het helemaal niet meer zitten. Volledig geen zin meer, geen zin in het werk, geen zin in de collega’s, geen zin in de projecten en de eindeloze stroom van meetings en mails die eraan gekoppeld zijn. Uitgeblust.

U weet ongetwijfeld hoe glad het ijs is als je met vrouwen moet discussiëren, als man. Wij mannen, zijn geneigd ‘op te lossen’, omdat we met een hamer in onze handjes geboren zijn. En elk probleem lijkt van ver en met wat goede wil, wel op een nagel. En dus hameren we. Terwijl-ook dat heb ik geleerd, na 25 jaar emotionele littekens, eigenhandig gekerfd door vrouwen uit mijn omgeving- je eigenlijk helemaal niets moet oplossen, je moet leren ‘luisteren als een zusje’. En ondersteunend helpen met het ontwikkelen van de premisses, de standpunten en de oplossingen. Ook al is het zonneklaar.