U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - augustus 2013

Lig jij momenteel te genieten van een cocktail naast het zwembad, of zit je vakantie er al op? Of heb je tot nu toe stevig doorgewerkt, en moet je nog vertrekken? Vertel het ons!

Check jij af en toe je werkmail op vakantie? Of is er geen haar op je hoofd dat daar aan denkt? Laat het weten!

Op 15 augustus hebben we met z’n allen weer een dagje vrij. Dit keer dankzij OLV Hemelvaart. Weet jij waar deze officiële feestdag voor staat? Een woordje uitleg.

Op OLV Hemelvaart vieren we de tenhemelopneming van Maria. Zij overleed ergens tussen 36 en 50 na Christus. Alle apostelen zouden aanwezig zijn geweest toen ze stierf, behalve Thomas. Toen hij arriveerde was Maria al begraven. Om haar een eer te bewijzen zou Thomas in zijn eentje haar graf hebben bezocht. Volgens de traditie zou Thomas toen de tenhemelopneming van Maria hebben gezien.

Weetje: de provincie Antwerpen viert op 15 augustus moederdag.

OLV Hemelvaart mag je niet verwarren met OLH Hemelvaart. Die feestdag viel dit jaar op 9 mei. Dan vierden we het feit dat Jezus 40 dagen na zijn verrijzenis naar de hemel ging. Hij werd voor de ogen van de apostelen opgenomen op een wolk. Terwijl hij langzaamaan verdween, verzekerden 2 mannen in witte gewaden hen dat Jezus op dezelfde wijze zou terugkomen.

Weetje: In Nederland was het vroeger de gewoonte om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen. De mensen stonden om drie uur 's nachts op om op blote voeten door het gras te wandelen. Dit ritueel zou ouderdom bestrijden en huidaandoeningen genezen. Bovendien geloofden ze dat het een prima middel was tegen zomersproeten.

Bron: http://www.vdab.be/magezine/feb10/feestdagen.shtml

  Het is zover: het nieuwe schooljaar is gestart! Keek jij er stiekem al een tijdje naar uit, of mocht die rustige zomer wel eeuwig blijven duren?

  roadiesTwee jongeren voeren 40 weken lang elke week ander werk uit. Dat is Roadies in een notedop.

  330 kandidaten schreven zich in, en de keuze was ontzettend moeilijk… maar Brecht (19) en Hanne (18) waren dé schoolverlaters met keuzestress die Roadies zocht. Wie zijn ze en wat doen ze? Lees het vanaf nu op de Redactieblog en Roadies.be.

   

   

  Is solliciteren tijdens de zomervakantie volgens jou puur tijdverlies, of juist extra lonend? Of merk je geen verschil met andere periodes? Vertel het ons!

  "Vergaderen, meetings, “conf-calls”, overlegmomenten, statussen,werkoverleg. Ik huiver als ik die woorden hoor", vertelt Guido in het Magezine. "Ik ben zo blij dat ik daar niet meer aan meedoe. Het is één van de weinige lichtpuntjes in het voor de rest erg onzekere bestaan van de freelancer, dat je er niet zoveel meer mee te maken hebt, en dat je ook de luxe hebt om dat tot een minimum te beperken. Ik krijg soms het gevoel dat het hele bedrijfsleven aaneenhangt van meetings, en dat er maar heel weinig mensen echt werk opleveren. Dat is natuurlijk gechargeerd, maar het is een beeld dat me bijblijft.

  Je kunt tijdens de werkuren bijna niemand meer contacteren, want ze zitten altijd in één van de boven opgesomde constructies. Of ze moeten er heen, of ze komen er net van terug. En het eigenaardige, niemand schijnt er erg veel plezier aan te beleven. Zou dat dan niet anders kunnen? Als we nu eens allemaal zouden afspreken dat we onze meetings op maandagochtend houden? Die dag is zowiezo al niet de vrolijkste, en dan brei je er een onproductief begin voor, om zachtjes in de sfeer te komen. En de rest van de week is iedereen gewoon beschikbaar, voor leuke dingen, zoals echt productief werken en afspreken met klanten.

  Heb jij tijdens de vakantieperiode meer, minder of evenveel werk dan anders? Wij zijn benieuwd, laat het weten!