U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - oktober 2013

boomkwekerij

Roadies:twee jongeren, Brecht (19) en Hanne (18), voeren 40 weken lang elke week anderwerk uit.

Voor de job van boomkweker haal ik mijn groenste ik naar boven. Eentuinvrouwtje kan ik mezelf niet noemen. Toch probeert coach Didier, eenplantenfreak zo zegt hij zelf, mij helemaal in te palmen. Samen met Brecht zetik de schaar in honderden bomen. Aan de lopende band steken we stekken vanbuxussen in een nieuw huisje, in potten dus.

Wie graag buitenis, beleeft als boomkweker elke dag een hoogdag. Op het eind van de dag voelenje blozende kaken heerlijk aan. […] Samenwerken met de natuur is niet altijdeven gemakkelijk. Boomkwekers weten uit ervaring dat de natuur erg wispelturigis. “Als het hard regent of sneeuwt, kunnen we het land niet op. Dan werken wein de serre: stekjes potten of volgroeide struiken tot bollen knippen met demachine,” legt zaakvoerder Didier uit. “De Frank Debooseres van deze wereldvolgen we op de voet.”

Heeft Hanne dantoch groene vingers en wil je meer weten over deze job? Surf dan snel naar www.roadies.be

Metde steun van Klasse, DBO, VDAB & ESF.

Volop aan het solliciteren en zin om eens wat anders te proberen? Dan is een cv-filmpje een mogelijkheid. Te moeilijk? Te veel werk? Dat had je gedacht!

Via de site resu-me.me ben je slechts enkele muisklikken verwijderd van een stijlvol cv-filmpje. Even toegang verlenen tot je LinkedInprofiel (dat je best volledig in het Engels invult), en de basis is gelegd. Daarna kan je naar hartelust aanpassen, doorsturen en hopelijk... veel werkgevers overtuigen. Succes!

begeleider

Twee jongeren, Brecht (19) en Hanne (18), voeren 40 wekenlang elke week ander werk uit. Dat is Roadies in een notendop. 

Hanne vertelt overhaar ervaring als begeleider van mensen met een beperking:

“Ik was ontzettend blij toen ik te horen kreeg dat weeen week aan de slag mochten als begeleider vanmensen met een beperking. Geen enkele taak is te veel voor de begeleiders en decliënten (want zo spreken de begeleiders over hun mensen): naar vlinders gapen,in de composthoop naar wormen zoeken en al zingend onkruid wieden. Opbioboerderij ‘Het Ganzenhof’ in Avelgem werken mensen mét en zonderbeperking samen: er worden groenten gekweekt, dieren gefokt en brood gebakken.

Ik heb mij –ik moet daar eerlijk in zijn–  af en toetoch stevig moeten vermannen. Wanneer ik een volwassen man, die evengoed mijngrootvader kan zijn, zie stuntelen met het binden van zijn veters, of nieteens weet hoe een gieter werkt, dan is dat pijnlijk om zien. Hen alsachttienjarig grietje dingen uitleggen, die zij mij normaal zouden aanleren,dat pikt.”

Hoe is Hanne hiermee omgegaan? Lees meer op www.roadies.be

Laat jij Halloween aan je voorbij gaan? Of doe je lustig mee met het 'trick or treat'-spel? Vertel het ons!

Als jij stress hebt, komt dat door het vele werk dat je moet verzetten? Of eerder door de houding van je baas, of je relatie met collega's? Laat het ons weten!

verkoper

Hanne vertelt over haar ervaring als contactcentermedewerker:

Goedendag, energielijn van die gekke Kito, met Hanne, waarmee kan ik u helpen?

"Voor één keer niet in hokjes denken, alsjeblieft. Werken in een contactcenter gebeurt niet in hokjes. Headset aan en laat maar rinkelen die handel. Ik ken niets van elektriciteitsproblemen, en facturen zijn voor mij nog moeilijker dan Chinees. Dat houdt mij niet tegen om mensen met vragen een pasklaar antwoord te geven.

Op verdieping vier van het kantoorgebouwvan N-Allo lossen de medewerkers problemen op. Zo nu en dan vliegt er een beetje speeksel door de lucht bij uitvoerige babbelaars. Ik dacht, stilletjes in mijn hoofd, dat callcentermensen in een hokje zitten en zo de ene telefoon na de andere afhandelen. Fout. In de grote kantoorruimte met zalig zicht op het centrum van Mechelen bel je per team.

Dit contactcenter gaat zoals een hippe oma mee met z’n tijd. Sociale media-kikkers volgen vragen op die klanten posten op Twitter en Facebook."

verkoper

Hebben Brecht en Hanne de nodige competenties om klanten teovertuigen en kleren te verkopen? Hanne getuigt over hun ervaring als verkoperin de mode bij Brooklyn te Gent: 

"Verkopen lukt alleen door oefenen en leren, hoe meerhoe beter. Ik start bij regel één: stel nooit ja-nee vragen! “Kan ik u helpen”is fouter dan fout. Als de klant neen zegt, sta je daar mooi met je mond voltips. Ook als je liever een potje wil janken. Dat jankgevoel heb ik als ikna acht uur rechtstaan mijn voeten niet meer voel. Een truukje van deverkoopsters: drie keer per dag van schoenen wisselen. Hip zijn is afzien.Brecht heeft geen last van zijn voeten en knalt de ene glimlach na de andereuit zijn gezicht. Al slikt hij wel even wanneer een klant zijnnet-opgeplooide trui weer op een hoopje gooit. Smile!

Drie ja-nee en twee gerichtere vragen later heb ik nogsteeds niets verkocht. Het lijkt wel alsof de klanten ruiken dat ik zeer weinigfashionkaas eet. Als verkoper mag je niet onzeker overkomen, anders vertrouwtde klant jouw ‘professioneel’ advies niet meer. Ik sleur mezelf over deaanspreekdrempel en dan lukt het beter en beter."

Een pauze inlassen? Jezelf oppeppen en verder doen? Een andere manier van solliciteren uitproberen? Vertel het ons!

'Ja, gij hebt wel een gemakkelijk leven!’ ‘Voor u is ’t precies altijd vakantie’. Het zijn maar enkele van de vaak gehoorde kreten in mijn omgeving, aldus Guido in het Magezine. Ik bespaar u -en mij- de verhalen over profiteren en belastingfraude en onkosten maken. Ik ben ondertussen al lang genoeg zelfstandig om daar ook de andere kant van gezien te hebben.

Ja, de zelfstandige broodschrijver, dat lijkt één groot feest tezijn. Tot op bepaalde hoogte is het dat eigenlijk ook, maar alleen mag je niet flauw zijn. Het is niet zozeer een feest omwille van het grootverdienen en de mogelijkheid van het fiscaal optimaliseren. Daarvoor verdien je gewoon te weinig. Het is vooral inhoudelijk een feest.Opstaan en weten dat je voornamelijk bezig gaat zijn met wat je echt graag doet, dat is onbetaalbaar. En daar neem je de rest graag bij. Want die rest is er ontegensprekelijk, en niet altijd even fraai!

U weet dat niet, u die knusjes met de firmawagen naar het mooi ingericht bureau rijdt, u die pendelt naar de werkplek met de collega’s. U hebt er geen idee van wat het betekent de CEO te zijn van een wereldwijd concern met één werknemer.

Reserveer jij het weekend om lekker uit te rusten na een drukke werkweek of... is het vaak andersom? Vertel het ons!

Marina Shifrin kwam om 4 uur 's nachts naar het kantoor. Niet voor overwerk. Ze had een kleine mededeling voor haar baas.

Missie: Ontslag aankondigen. Boodschap: Ik zoek nieuw werk. Ondertussen heeft haar ontslagfilmpje al meer dan 10 miljoen views op YouTube.

Maar, je werkt bij een bedrijf dat filmpjes maakt of niet, dat vroeg natuurlijk ook om een antwoord, door de baas in kwestie:

Missie: Reputatieschade beperken, snel. Boodschap: Wij werven aan. Hij zit wel nog maar aan "amper" 2 miljoen views.

laborant

Hanne vertelt: “Natuurwetenschappen is mijn nachtmerrie-vak. Brecht vindt chemie zo leuk dat hij dat examen nog een keer wou maken. Je hebt veel vrijheid in deze job, maar wel op een afgebakend gebied en dat voelt voor mij een beetje ‘claustrofobisch’. Ook verantwoordelijkheid hebben en ermee kunnen omgaan, is van maxi-belang. Wat je ook doet, elke handeling is belangrijk en moet heel precies uitgevoerd worden.

Wil jij in dit wereldbedrijf een eigen labojas? Volgens coach Tom zijn dit dé vijf talenten die een laborant best goed onder de knie heeft:

  1. Een maxi-gevoel voor veiligheid.
  2. Nauwkeurige vingers, 1 milliliter moet exact 1 milliliter zijn.
  3. Structuur mag je niet afschrikken.
  4. Innovatie en creativiteit, bedenken en verzinnen, het hoort erbij.
  5. Flexibiliteit mag niet ontbreken, soms kan je vroeger naar huis, soms moet je in het weekend een experiment afwerken.

Honderd keer respect voor het werk van de laboranten, want dankzij hen kunnen zowel kindjes in Denderwindeke als in Zimbabwe weer gezond buiten spelen. En meer moet dat niet zijn.”

Lees meer op de site van Roadies.

leiderschapOp het Ondernemersplatvorm VKW breekt Business Ethics Manager Rik De Wulf een lans voor 'verbindend leiderschap'. Wat is het? En waarom een nieuwe stijl van leiderschap promoten?

De Wulf legt uit: "We maken momenteel een bijzondere tijd door. Meer dan ooit willen we ons unieke ‘zelf’ realiseren, maar tegelijk willen we deel uitmaken van een groter geheel. Hierin klinken twee behoeften door: iemand zijn, en ergens bijhoren.

We willen ons engageren in iets dat groter is dan onszelf, maar tegelijk staan we wantrouwig tegenover grotere systemen waarin we ons gereduceerd voelen tot slechts een deel van wie we werkelijk zijn. Dat komt omdat de omgeving ingrijpend veranderd is.

Daarom is de grootste uitdaging voor leiders vandaag een verbinding realiseren tussen medewerker en organisatie, tussen persoonlijke bijdrage en gemeenschappelijk resultaat, tussen visie en actie. Dit noemen we verbindend leiderschap."

Wil je meer weten over verbindend leiderschap, en tips krijgen over hoe je deze nieuwe stijl omzet in praktijk? Surf naar vkw.be.