U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - maart 2015

Met de aanwezigheid van 262 bedrijven is Brussels Airport een bloeiende econmische groeipool. Wil jij graag aan de slag in een van de bedrijven actief op en rond de luchthaven? Neem dan -net zoals Sébastien, Ruben en Leo- contact op met het Brussels Airport House, op de vierde verdieping van de luchthaven. VDAB en partners helpen je daar graag verder!

Heeft jouw kmo aandacht voor het welzijn en de gezondheid van haar medewerkers? Neem dan deel aan de nieuwe editie van de nv gezond award!

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw (VIGeZ) lanceert in samenwerking met zijn partners de 4de editie van de ‘nv gezond award’, de enige wedstrijd voor kleine en middelgrote ondernemingen in Vlaanderen en Brussel die aandacht hebben voor gezondheid op de werkvloer. Met deze verkiezing wil het VIGeZ vooral kmo’s motiveren om samen werk te maken van de gezondheid van hun werknemers. Een uitgelezen kans ook om gezondheidsinitiatieven in de kijker te zetten.

De winnaars maken kans op een prijzenpakket ter waarde van 5.000 euro. Ze krijgen onder meer gezonde en verse lunches voor hun werknemers aangeboden, dagelijks bij het bedrijf geleverd. Daarnaast mogen de winnaars hun gezonde bedrijfsinitiatieven voorstellen in HR-Magazine en op Kanaal Z, dé Belgische bedrijvenzender bij uitstek.

Meer info: nvgezond.be

 

Lisa Colpaert is studente in de Master Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven. In haar masterthesis onderzoekt ze de uitdagingen voor het onderwijs in de 21ste eeuw. Voor het onderzoek is jouw hulp van belang: Lisa moet een groot aantal enquêtes afnemen bij recent afgestudeerden. 

Studeerde je minder dan twee jaar geleden af en wil je Lisa helpen met haar onderzoek? Vul dan hier de enquête in. 
 
 

Solliciteer jij met een geluksbrenger op zak? Zo ja: welke? Of vind je dat pure onzin? Laat het ons weten!

Ervaring werkt

Vandaag 13 maart zetten we, in navolging van VRT en VOKA, de deuren van onze VDAB-kantoren open. We ontvangen een 100-tal jongeren die bij ons hun eerste werkervaring opdoen in verschillende jobs, zoals onthaalbediende, bemiddelaar, e-coach en zelfs instructeur! Ook het beleid binnen onze organisatie komt aan bod: hoe pakken we het milieubeleid aan? Hoe zit het met MVO binnen VDAB?

Deze ‘Ik wil ervaring-dag’ is niet zomaar een stagedag. De VDAB-bemiddelaars zorgden voor de juiste match tussen de jongere en zijn stageplaats. Zo kan hij achteraf zijn cv aanvullen met een eerste, relevante werkervaring én zijn competenties vervolledigen. Resultaat: tijdens zijn volgende sollicitaties kan hij uitpakken met zijn sterke punten, en heeft hij meteen een streepje voor. Wij wensen al onze stagiairs een leerrijke en aangename werkdag vandaag!

Vind jij je job zinvol? Of durf je daar wel eens aan twijfelen? Laat het ons weten!

 • Geen social media profiel? Dan ben je verdacht. (Jobat)
  Dacht je je social media-kanalen te verstoppen voor toekomstige werkgevers, of ze tijdelijk te verwijderen of zelfs nooit op te starten om privacy issues te vermijden? Misschien toch niet zo'n goed idee ...

 • Basic personality changes linked to unemployment, study finds (ScienceDaily - engels)
  Langdurig werkloos blijven verandert iemands persoonlijkheid, zo blijkt uit een studie van de American Psychological Association. Het meeste effect wordt er gemeten op karaktertrekken als plichtsgetrouw-, meegaand- en openheid, en net dat maakt het dan moeilijker om een nieuwe job te krijgen.

 • Vlaming werkt minder vaak met tijdelijk contract (Jobat)
  Steeds minder Vlamingen werken met een tijdelijk contract. Dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt WSE van de KU Leuven. Vorig jaar ging het nog om 6,6 procent van de werknemers.

 • Ellen S. zoekt werk 'De VDAB heeft mij graag!' (De Standaard)
  Ellen S. heeft twee masterdiploma's, is gemotiveerd en schrijft bij elke sollicitatie een motivatiebrief op maat. En toch vindt ze geen werk, schreef ze in een opiniestuk in De Standaard. Haar hartenkreet lokte veel reactie uit.

 • 17 types collega's die we allemaal nodig hebben op het werk (Newsmonkey)
  Sommige collega's ben je misschien liever kwijt dan rijk, maar de meesten heb je gewoon ontzettend hard nodig. En ja: sommigen daarvan wat meer dan anderen ... Deze 17 types collega's hebben we allemaal nodig, omdat ze ons elke keer weer door de werkdag helpen.

 • Stel jezelf de vraag: heeft mijn werk eigenlijk wel zin? (De Corresponent)
  "Laat ik eens een tegendraadse vraag stellen. Is het eigenlijk wel goed nieuws als de werkloosheid daalt?" begint Rutger Bregman dit stuk. Over onzinbanen, en waarom we die toch met z'n allen willen.

Moet jij steevast flink puzzelen om toe te komen met je vakantiedagen? Of behoor jij tot de gelukkigen met ruim voldoende vakantie om regelmatig de batterijen op te laden? Laat het ons weten!