U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - maart 2016

WijDelen vzw richtte een tijd geleden de website Peerby op. Via deze site kan je snel en gemakkelijk spullen lenen van mensen die in jouw buurt wonen. Ondertussen zijn er in België al meer dan 20.000 mensen aangesloten bij Peerby.

Sinds kort biedt WijDelen vzw nu ook een internetplatform aan bedrijven aan. Neem je deel als bedrijf, dan kunnen je medewerkers via een handige tool spullen van elkaar lenen. Dit kan gaan over een reisgids, notenkraker, wafelijzer, snoeischaar, verkleedkledij…

Bovendien kan je ook lenen van andere bedrijven. Heb je bijvoorbeeld eenmalig een heftruck nodig van 3 ton, dan kan je een oproep doen bij andere bedrijven in jouw buurt. 

Wil je meer info? Contacteer lieven@peerby.be.

Ambacht in de Kijker is een nationale wedstrijd om kwaliteitsvolle ambachtslieden in de schijnwerpers te plaatsen en zo ambachten te promoten bij het grote publiek. De Ambachtsprijs bedraagt 3.000 euro! Inschrijven kan tot 31 maart via ambachtindekijker.com.

Goed om weten: dit jaar leggen de organisatoren de focus op jongeren door de Parel van de Jury (prijs ter waarde van 1.000 euro) toe te kennen aan een ambachtsman of -vrouw jonger dan 30 jaar. Jongeren in de leer van 25 jaar of jonger, kunnen dan weer meedingen naar de Leerschoolprijs (1.000 euro). Zin om mee te doen? Schrijf je in tot 31 maart via ambachtindekijker.com!

ambachten in de kijker

Ben je niet meer piep maar vond je toch opnieuw werk? Wij zijn op zoek naar positieve getuigenissen. Mail naar moderator@vdab.be en wij publiceren je verhaal op onze site.

De Ambrassade is een organisatie die zich inzet voor jeugdwerk, jeugdbeleid en jeugdinformatie. Vorige maand lanceerden ze #WatWerkt, een webdocumentaire waarin vier jongeren getuigen over problemen en uitdagingen bij hun zoektocht naar een job.

Geïnteresseerd? Ga naar de website van De Ambrassade, bekijk de webdocumentaire en deel je eigen ervaringen op Facebook en Twitter met de hashtag #WatWerkt.