U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - september 2016

Maandag 12 september vond het netwerkevent ZORGvuldig selecteren plaats in ’t Gasthuis in Wijnegem. Doel van het event, georganiseerd door de jobhunters van de dienst Specifieke Begeleiding Antwerpen,  was om werkgevers warm te maken voor inclusieve werving en selectie, waarbij ook kwetsbare doelgroepen kansen krijgen om te solliciteren.

De jobhunters ondersteunen en begeleiden werkzoekenden die net dat extra duwtje in de rug nodig hebben. Omdat ze onvoldoende Nederlands kennen, een arbeidsbeperking hebben of met welzijnsproblemen kampen. De jobhunters gaan met hen aan de slag en zetten hard in op allerlei vormen van werkplekleren en tewerkstellingsmaatregelen.

Op het event kregen de aanwezige bedrijven een woordje uitleg van Wim van Ammel, verantwoordelijke van I-Diverso. Hij vertelde over de meerwaarde van inclusief aanwerven, welke tools er hiervoor bestaan en waar er aandachtspunten zijn.

Nadien gaf VDAB extra info over verschillende vormen van werkplekleren die gebruikt kunnen worden bij een inclusieve aanwerving. Vzw Compostela tenslotte toonde aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe bedrijven en organisaties kunnen omgaan met diversiteit en inclusie.

Dit alles zorgde voor voldoende gespreksonderwerpen om verder te netwerken bij een lekkere lunch, verzorgd door Metsense, een vzw actief binnen de sociale economie.

Een geslaagd event!

 

Jobhunters Dienst Specifieke Begeleiding VDAB Antwerpen:

Greet Jacops

Lotte De Feyter

Eva Goetschalckx

Johan Vanderheyden

 

Droom je van je eigen zaak? Laat je inspireren door het verhaal van Joost Bevernage. Hij startte zijn eigen productiehuis op, Caveman Productions. Hij deed dat met de steun van VDAB. 

Lees er meer over op claimjeidee.be!

Wil je starten als zelfstandige en ben je opz oek naar financiering of gratis advies? Of heb je een extra duwtje in de rug nodig voor je huidige zaak? Maak kennis met microStart, de belangrijkste referentie voor microfinanciering in België.

microStart verstrekt kredieten tot 15.000 € waarmee je je onderneming kan opstarten of verder uitbouwen. Je kan er ook terecht voor gratis professioneel advies, begeleiding en opleidingen.

Meer weten? www.microstart.be/nl