U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - maart 2017

Met de Gezond Werken Award willen de dienst voor Welzijn op het Werk Prebes en het VIGeZ ondernemingen binnen profit, social profit en overheden belonen voor hun kwaliteitsvol gezondheidsbeleid naar hun personeel. Binnen elke categorie zijn er twee winnaars.

Heeft jouw bedrijf oog voor de gezondheid van je collega’s en voeren jullie een actief gezondheidsbeleid? Dan is de Gezond Werken Award misschien iets voor jullie! Het wedstrijdreglement en het deelnameformulier vind je terug op gezondwerkenaward.be.

Inschrijven kan tot 30 september 2017. Zowel grote (>100 medewerkers) als kleine ondernemingen (<100 medewerkers) kunnen deelnemen. Succes!

Gepost op 29 maart 2017

Van 20 tot 24 maart 2017 organiseren microStart en Impulskrediet de Week van het Microkrediet. Tijdens die week zetten ze de positieve effecten van microkredieten in de verf:

  • microkredieten verlagen de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan financiering geraakt
  • ze zijn een innovatieve oplossing tegen werkloosheid en sociale uitsluiting
  • op persoonlijk vlak kunnen ze je leven een hele nieuwe wending geven

Imker Marc Severi maakte er al gebruik van. Dit is zijn verhaal:

Marc was in een vorig leven treinbestuurder, en jarenlang vrijwillig in de weer als Hasselts stadsimker. Nu is hij zelfstandig imker. Hij kweekt bijenvolken (zo’n volkje bestaat uit een 50.000 bijen onder de hoede van één koningin), zet deze uit in fruitplantages en op bedrijfsterreinen, verkoopt honing en andere bijenproducten, en geeft workshops rond bijen en imkeren.

Er komt veel kijken bij de uitbouw van een eigen zaak. Daarom pakte Marc de uitdaging voorzichtig aan: hij volgde een starterscursus bij het Starterslabo in het gebouw van Stebo in Genk. Marc: "Daar zitten de juiste mensen op de juiste plaats om starters een goede start te laten nemen. Ik heb er ook kennis gemaakt met de mensen van Impulskrediet. Ik had zoveel vertrouwen in deze mensen dat ik langs deze weg mijn financiering wou laten gebeuren.”

Marc leende via een Impulskrediet van Hefboom 19.000 euro om zijn activiteiten volop te ontplooien én te promoten. Daarmee investeerde hij in bijkomende bijenkasten, maar ook in de aankoop van een tent om op markten te kunnen staan, en in de uitwerking van een eigen huisstijl en een mooie website!

Gepost op 14 maart 2017

Je hebt een passie voor techniek en motorsport en bent jonger dan 26 jaar. Je wil werken in de industrie, maar weet nog niet goed in welke sector. Doe dan ervaring op in de echte wereld van de auto-industrie met het bouwen en ontwerpen van een elektrische racewagen in het Greenpower formula 24+ team.

Met een groepje van 6 tot 8 cursisten verken je op een leuke manier het circuit van alle beroepen en opleidingen in de industrie. Van metaal, elektriciteit, carrosserie en lassen tot ontwerp en vormgeving, confectie en grafische technieken. Alles om je elektrische racewagen zelf te maken. 

De finish van je opleidingstraject is flitsend. Je mag piloot zijn van je zelfgemaakte racewagen in een Formula 24+ wedstrijd tussen de 6 deelnemende teams. 
Volg de opleiding en vertrek zo vanuit pole position naar jouw beroepskeuze!

Wanneer? De oriënterende opleiding start begin april.

Duur racetraject: 6 tot 8 weken

Waar? Opleidingscentra van Gent (Wondelgem), Brugge, Anderlecht, Vilvoorde, Herentals of Hasselt.

Schrijf je snel in! De plaatsen zijn beperkt

Gepost op 8 maart 2017