U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - april 2017

Ben jij creatief aangelegd maar heb je ook een technische knobbel? Of heb je heel andere interesses maar zou je later graag in een creatieve omgeving werken? Vind je dat vrouwen dezelfde jobs aankunnen als mannen? Misschien is een job in de media dan ook wel iets voor jou.

VRT en mediarte.be zetten in een nieuwe campagne de knelpuntberoepen van de audiovisuele sector in de kijker. Voor de technische beroepen geldt namelijk niet alleen dat deze soms moeilijk ingevuld raken. Als de juiste persoon voor een technische functie wordt gevonden, is dit meestal een man. Toch bewijzen de vrouwen die toch zo’n job uitoefenen elke dag opnieuw dat zij er minstens zo goed in zijn.

Marijke Celis - Hoofd Digitale Projecten from mediarte on Vimeo.

Naast technische profielen zijn er ook de zogenaamde a-typische profielen die een knelpunt vormen. Niet omdat er geen mensen bestaan die deze jobs kunnen uitoefenen, wel omdat niet iedereen erbij stilstaat dat ook in de media boekhouders, juristen, IT’ers of mensen die uitblinken in een logistieke functie of in nieuwe media worden gezocht.

Dus wie weet: Misschien ligt ook jouw toekomst wel in de media.

Ben je geïnteresseerd in een audiovisuele opleiding maar weet je nog niet precies welke? Kom er met een paar klikken achter via de studiewijzer Kies voor media.

Jong, gebeten door techniek én op zoek naar werk: zes teams, verspreid over evenveel locaties, startten met een uniek opleidingstraject. Tijdens hun VDAB-opleiding ontwerpen en bouwen de deelnemers een elektrische racewagen. Zo verkennen ze op een leuke manier het circuit van beroepen en opleidingen dat komt kijken bij het bouwen van zo'n wagen. En dat is heel wat: van metaalbewerking, elektriciteit, carrosserie en lassen tot ontwerp en vormgeving, confectie en grafische technieken.

De finish van het opleidingstraject is flitsend. De cursisten mogen piloot zijn van hun zelfgemaakte racewagen in een Formula 24+ wedstrijd tussen de 6 deelnemende teams in een indoorcircuit in de Ethias arena van Hasselt. Na deze opleiding vertrekken ze  zo vanuit pole position naar hun beroepskeuze!

Team Anderlecht in actie

Nicolas vertelt: "The race is on! We zijn officieel gestart om onze Greenpower-car snel klaar te hebben. In Heverlee leerden we werken met SolidEdge, een computerprogramma waarmee we onze racewagen ontwerpen. Na enkele dagen hadden we al een goed model klaar. Onze wagen wordt smal en laag, met zo min mogelijk materiaal en het lichtste gewicht. In Vorst volgde een tweede stap: na het controleren van onze plannen en het nadenken over een teamnaam en -logo kregen we een inleiding in het halfautomaat-lassen. Niet onbelangrijk als je een stevige racewagen wilt. Binnenkort kunnen we echt starten met de bouw!"  

 

...en in Vilvoorde zitten ze ook niet stil

Geert en Noachim:  "Na een zeer lange brainstorm en een nog langere discussie keurde het team een naam en logo unaniem goed: 'e-midget'. Midget betekent dwerg in het Engels, en dat vond het team perfect voor een kleine sportwagen. De 'e' is een afkorting van electric. Anders gezegd: 'elektrische dwergwagen'. Voor het logo begonnen we met een leeuwenhoofd en gingen naar een slak. De slak werd al snel een paard. Vervolgens kwamen we bij een auto uit, met nog een pitstop bij een batterij, al dan niet vol of leeg. Helemaal klaar is het nog niet, wordt vervolgd!"

Employer branding is een krachtig wapen in de war for talent. Om het juiste talent te werven moeten organisaties aantrekkelijk zijn als werkgever en zich onderscheiden op de arbeidsmarkt. Er bestaan echter veel verschillende opvattingen en benaderingen van employer branding. Al te vaak baseren bedrijfsleiders of professionals zich hierbij op intuïtie, eigen ervaringen of voorbijgaande hypes.

De HoGent en de UGent sloegen daarom de handen in elkaar om de kloof tussen onderzoek en praktijk van employer branding te overbruggen. Hierbij baseerden ze zich op de meest recente wetenschappelijke inzichten, aangevuld met inspirerende voorbeelden en best practices uit het werkveld.

Op 4 mei stellen ze hun evidence-based aanpak van employer branding voor tijdens een seminarie. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van het pas verschenen boek De strijd om talent: Employer branding in theorie en praktijk. Samen met dit boek werd een gratis e-tool opgesteld die ondernemingen concrete ondersteuning biedt bij het uitwerken van een employer branding strategie.

Zin in een voorproefje? Bekijk alvast de website employerbranding.hogent.be

Programma

12u30-13u30 ontvangst met broodjeslunch

13u30 Inleiding Fons  Leroy – CEO VDAB - Maatschappelijke context: ‘The war for talent’

13u45 Employer branding - Evidence-based aanpak: Prof. Greet Van Hoye UGent en dr. Eveline Schollaert HoGent

14u20 Inspirerende getuigenissen uit het werkveld: 

Durabrik (Bie De Backer, Hr manager – winnaar HR Ambassadeur Award 2015)

Colruyt (Fiona Ketele, Corporate marketing)

Avento (Ann Van Dingenen, partner – HR lead)

15u00 Pauze

15u30 Voorstelling van de gratis employer branding e-tool: onderzoeksteam HoGent: Bart Van Theemsche, Gerd Jacobs, Eveline Schollaert

16u00 Ervaringen met de e-Tool:  Delaware en Van Coile & partners

16u30 Afsluitend woord

Inschrijven

Inschrijvingsprijs: 65 euro excl BTW – inclusief broodjeslunch en het boek De strijd om talent: Employer branding in theorie en praktijk.

Locatie: Hogeschool Gent – Campus Schoonmeersen - Gebouw C - lokaal C 1.063
Valentin Vaerwyckweg 1, 9000 Gent

Via deze link kan je je nu inschrijven.