U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - juni 2017

Veel VDAB’ers zetten zich in hun vrije tijd belangeloos in voor goede doelen. Jaarlijks wordt een van die doelen verkozen tot ‘project in de kijker’. VDAB helpt zo’n project door haar expertise te delen, door collega’s kennis te laten maken met het project en met praktische ondersteuning. Dit jaar is het Limburgse Fonto Nova project in de kijker.

Fonto Nova, een initiatief van vzw De Oever, is gelegen in Genk. Het project richt zich op buitenlandse, niet begeleide minderjarigen en jongeren die net meerderjarig werden en biedt hen tijdelijke opvang en begeleiding op maat. Zo leren ze op termijn zelfstandig wonen en hun weg vinden in onze maatschappij. De jongeren komen uit heel de wereld. De meesten onder hen vluchtten zonder ouders naar ons land. Ze spreken een andere taal en hebben een andere godsdienst. Opvang en begeleiding is meer dan nodig.

Chris geeft huiswerkondersteuning aan enkele jongeren. Ze vertelt:

“Niet-begeleide buitenlandse minderjarigen hebben meer tijd, informatie en ondersteuning nodig om zich in onze samenleving te integreren; en de arbeidsmarkt is daarvan een belangrijk onderdeel. Hun vragen en noden zetten we beter niet te lang 'on hold'. We moeten de jongeren inzichten bezorgen in het ingewikkelde kluwen en netwerk van onze samenleving en de arbeidsmarkt. Fonto Nova wil hen weerbaar maken en hen motiveren tot keuzes die hen vooruit helpen in het leven.”

Johan Cremers

In Antwerpen maakt VDAB jongeren warm voor ondernemerschap! Samen met UNIZO en Syntra AB organiseren we, voor het derde jaar op rij, het project Jongeren en Ondernemerschap. En met succes: van de 14 starters die vorig jaar deelnamen, zijn er vandaag acht die een eigen zaak hebben opgestart in hoofdberoep.

Het project 'Jongeren en Ondernemerschap' kadert in een ruime aanpak van de jeugdwerkloosheid in de provincie Antwerpen. Naast werken in loondienst, moet zelfstandig ondernemerschap een volwaardige piste worden in de loopbaan van een jongere.
 

Voor wie?

Ben je werkzoekende? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Woon je in de provincie Antwerpen? Heb je een concreet ondernemersidee? En ben je bereid om een zelfstandige zaak op te starten in hoofdberoep? Dan kan je je aanmelden om deel te nemen!

Wat houdt het in?

  • Als je geselecteerd wordt, krijg je eerst de mogelijkheid om je ondernemersidee te onderzoeken op haalbaarheid. Dat gebeurt bij Syntra AB.
  • Heb je nog geen diploma bedrijfsbeheer? Ook dat kan je behalen bij Syntra AB.
  • Vervolgens word je gecoacht via workshops en individuele gesprekken. Dat gebeurt door startersadviseurs en experten van UNIZO.
  • Bedoeling is dat je tegen eind april 2018 met je eigen zaak in hoofdberoep bent gestart!

Schrijf je in

Inschrijven kan tot 30 september 2017: stuur een mailtje naar ann.nuyens@vdab.be en vermeld zeker je contactgevens!

Gepost op 21 juni 2017

Mohamad (28) ontvluchtte de Syrische oorlog en kwam naar België. Omdat het vandaag Wereldvluchtelingendag is zetten we zijn verhaal in de kijker.

Mohamad: “Ik leerde al op jonge leeftijd lassen en snijbranden in de garage van mijn vader. En later werkte ik drie jaar op een schip waar ik extra las-ervaring opdeed. Hoewel ik graag met mijn handen werk, besloot ik om verder te studeren. Ik schreef me in voor de richting Rechten. Jammer genoeg moest ik die studie stopzetten door de oorlog in mijn land. Ik vluchtte naar België en kwam terecht in Antwerpen. Hoewel ik de taal niet sprak, kon ik toch aan het werk als snijbrander bij een metaalrecyclagebedrijf. Nu leer ik al doende Nederlands. Ik ben blij dat ik snel aan de slag kon. Stilzitten is niets voor mij.”

Mohamad werkt intussen al meer dan drie maanden bij Vermetal in Schelle. Hij doet er dankzij ‘Tech-Check’ een betaalde stage met als doel een vast contract. Zaakvoerder Luc Moortgat is zeer tevreden met deze samenwerking: "Om bij ons te werken hebben de mensen veel goesting nodig.” En die goesting zit er volgens ons zeker in bij Mohamed.

Tech-Check startte als een project gesubsidieerd door de stad Antwerpen. Hun missie:  lokale werkgevers sneller aan geschikt technisch personeel helpen en erkende vluchtelingen activeren. Tech-Check screent eerst de vaardigheden en arbeidsattitude van anderstalige nieuwkomers. Is die screening positief, dan kunnen ze aan de slag bij een van de project-partners. Nieuwkomers worden op de werkvloer verder opgeleid zonder eerst een taalcursus af te ronden.

VDAB zet sinds 1 juni, samen met vzw De Lift het project verder. We richten ons niet enkel naar erkende vluchtelingen, maar naar alle laag- en middengeschoolde anderstalige nieuwkomers. Daarnaast is Tech-Check nu ook een provinciaal project en beperkt het zich niet meer tot stad Antwerpen.

Het verhaal van Mohamad is een mooi voorbeeld van ‘Integratie door werk’, het actieplan dat we vandaag voorstelden aan de pers.

 

De Formula 24+-racewagen van Team Vilvoorde, ook bekend als Team Midget, zit in de afwerkingsfase.

Jutta Polfliet, coördinator van het jongerenproject, vertelt:

"Omdat ook de details tellen, besloot het team om hun logo in 3D te maken. Daarvoor kregen ze medewerking van onze opleiding mechanisch tekenen. Onder het toeziend oog van instructeurs Benny Wellekens en Roel Geerts tekende cursist Deny Hoeree het logo in AutoCAD. Na enkele revisies gaven de racers groen licht: het logo was klaar voor de druk.

Met de nieuwste aanwinst van het competentiecentrum, een Ultimaker 3D-printer, werd het logo geprint in ABS, hetzelfde materiaal als legoblokjes. Zo hebben de cursisten/racers straks een mooi aandenken aan de opleiding: een sleutelhanger van hun eigen raceteam!"