U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - augustus 2017

Op 19 oktober 2017 is het zo ver. Dan is het de 12de YOUCA Action Day (vroeger Zuiddag)! YOUCA staat voor Youth For Change and Action. Dan gaan meer dan 17.000 jongeren uit Vlaamse en Brusselse scholen voor één dag aan de slag bij een bedrijf, organisatie, overheidsinstelling of bij particulieren. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 euro, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in El Salvador en België.

Wil jij de deuren van jouw bedrijf ook openstellen voor een jongere? Ontdek hoe jij als werkgever ook je bijdrage kan leveren.

Wist je trouwens dat ook heel wat VDAB'ers hun job op 19 oktober afstaan voor één dag? Zo geven we jongeren de kans om hun competenties te versterken, te proeven van de werkvloer en hun engagement te tonen.

Helpt jouw vrijwilligerswerk je om je vaardigheden en competenties te versterken? En speelt dat in je voordeel tijdens je zoektocht naar werk? Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en VDAB willen het graag weten, en organiseren een gesprek met een 15-tal vrijwilligers over competenties in het vrijwilligerswerk:

  • je kan je ervaringen met competenties in het vrijwilligerswerk delen met anderen
  • je leert van andere vrijwilligers hoe zij daar naar kijken
  • je gaat mee op zoek naar de voordelen van competenties in het vrijwilligerswerk

Het gesprek vindt plaats op maandag 21 augustus van 10:00 tot 12:30 bij VDAB, Keizerlaan 11, 1000 Brussel.
Ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar jan@vsvw.be.

Wil je leren hoe andere Europese organisaties binnen jouw domein een bepaald probleem aanpakken? Voel je je geroepen om samen met het Europees Sociaal Fonds de Vlaamse arbeidsmarkt te verbeteren of te versterken? Dan ben jij de persoon of organisatie waarnaar wij op zoek zijn.

Het Europees Sociaal Fonds lanceert een oproep rond ‘Transnationaliteit’, waarmee we je verder op weg willen helpen! Benieuwd naar wat deze oproep in petto heeft? Neem de info door en schrijf je in voor de infosessie op donderdag 7 september.

 

Een Belg op de drie heeft last van chronische pijn. Deze pijn beïnvloedt en bemoeilijkt onvermijdelijk het leven op verschillende vlakken, ook de zoektocht naar werk.
Het is de taak van VDAB om te bekijken welke stappen naar werk haalbaar zijn, ondanks de pijn, op maat van de werkzoekende. 

Daarom startten we 'ergo @ work' op, een project om de dienstverlening van VDAB te verbeteren.
Samen met onze partners (KUL, ZNA, UZG, IDEWE en Act Désiron) ontwikkelen we nieuwe methodieken. Deze zijn gericht op werkzoekenden met chronische pijnen en op hun professioneel netwerk. 

Heb je last van chronische pijn en wil je meedenken over het thema werk zoeken met chronische pijn? We willen graag weten hoe je huidige zoektocht naar werk verloopt, en wat je verwachtingen zijn naar ondersteuning toe. Kom op 7 september naar onze focusgroep in Brussel. Dankzij jouw inbreng kunnen we ons aanbod zo nauw mogelijk laten aansluiten op jouw reële noden

Wil je deelnemen aan onze focusgroep?

- Wanneer? Donderdag 07/09 van 14 tot 16 uur.

- Waar? VDAB in Brussel, gemakkelijk bereikbaar via station Brussel Centraal.

- Inschrijven? Via deze link. We contacteren je nadien om verdere afspraken te maken.

 

Meer info nodig? Contacteer Astrid Hoens via 0470 46 84 69 of stuur een mail naar astrid.hoens@zna.be

 

Pizza Hut opent een nieuw restaurant in Kortrijk. Daarvoor zijn ze op zoek naar straffe keuken- en zaalmedewerkers. Je kan zowel met een vast als met een flexibel contract aan de slag. Studenten die nog op zoek zijn naar een bijverdienste zijn zeker ook welkom. De opening van het nieuwe restaurant is voorzien voor 1 oktober, maar je start al begin september.

Naar wie is Pizza Hut op zoek?

Hoe solliciteer je?

Stap 1: Stuur je cv naar jobs@topbrands.be.

Stap 2: Als Pizza Hut je cv eruit pikt, nodigen ze je uit. Je legt dan een kleine test af en je krijgt meer uitleg over de vacature en de arbeidsvoorwaarden.

Stap 3: Als die test positief is, nodigt Pizza Hut je uit voor een persoonlijk gesprek met de regiomanager. Op dat gesprek krijg je meteen te horen of je mag starten.

Succes!