U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - september 2018

Europass is een verzameling van documenten die een sollicitant voorlegt om te tonen wie hij is, wat hij kan, waar hij gewerkt heeft of welke opleiding hij gevolgd heeft. De Europass-documenten zijn identiek opgesteld in de hele Europese Unie. Zo weet je als werkgever perfect wie je voor je hebt: je herkent meteen internationaal talent!

Drie documenten helpen je op weg

Het selecteren van de juiste mensen is cruciaal voor iedere organisatie. De drie Europass-documenten helpen het selectieproces vereenvoudigen als je een buitenlandse sollicitant ontvangt:

  • Europass-Mobiliteit: documenteert de tijdens een buitenlandse leerervaring of stage verworven vaardigheden.
  • Europass-Taalpaspoort: ideaal om de taalkennis en taalvaardigheden voor en na de buitenland ervaring in te schalen. Zo ontdek je meteen of het niveau van de sollicitant voldoet aan jouw taaleisen en vermijd je dure officiële taaltesten.
  • Europass-CV: het Europass-CV toont de competenties en vaardigheden van de sollicitant.

Ook handig voor je interne cv-databank

Werkt jouw bedrijf of organisatie met een interne cv-databank voor de verwerking van cv’s? Ook dan kan je gebruik maken van de Europass-cv’s. Er kan makkelijk een verbinding gelegd worden tussen jouw databank en de Europese cv’s.

Meer info: Eva Van de gaer via europass@vdab.be

Bij VDAB bieden we scholen de kans om praktijklessen te organiseren in onze opleidingscentra. En dat helemaal gratis! De lessen worden gegeven door de leerkrachten zelf, tot maximaal 10 dagen per leerling. Bekijk welke studierichtingen en opleidingscentra in aanmerking komen.

Voorwaarden

Voordat de leerkrachten de infrastructuur kunnen gebruiken, moeten ze wel een (gratis) wegwijssessie volgen over het opleidingscentrum. Wie dat wenst, kan ook een gratis train-the-trainer-sessie volgen over hoe je als leerkracht een opleiding kunt geven met onze infrastructuur.

Daarnaast moeten de leerlingen in hun ‘finaliteitsjaar’ zitten, om onze infrastructuur te kunnen gebruiken. Het gaat dus om leerlingen uit:
•    het tweede leerjaar van de derde graad BSO/TSO
•    de derde leerjaren van de derde graad BSO
•    de opleidingen Secundair-na-Secundair van het TSO
•    de ABO/integratiefase (OV3)
•    de vijfde leerjaren OV3 van het BSO
•    de leerlingen DBSO en leertijd

Interesse?

Wil je graag onze opleidingsinfrastructuur gebruiken om les te geven aan je leerlingen? Schrijf je dan in via het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) van jouw provincie (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen).
 

Op 29 september is het in Antwerpen het Forum van de patiënt en de mantelzorger, een evenement voor mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. 

Naast een patiëntenbeurs zijn er andere activeiten, zoals workshops en lezingen. Wouter Deprez komt vertellen over zijn ervaringen als mantelzorger, er is een workshop 'zelf mocktails maken' en bij Saartje Vandendriessche kan je terecht voor een vakantiesalon.
Ook VDAB is aanwezig met een stand waar je informatie krijgt over onze aangepaste dienstverlening en onze opleidingen.

Interesse? Dan hebben we goed nieuws! Schrijf je hier gratis in met de code #f18-vipsamana. Op de site vind je ook het volledige programma van deze boeiende dag.
Hopelijk tot dan!