U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - oktober 2018

Op 18 oktober was het YOUCA Action Day. Dan lopen 15000 scholieren voor één dag mee in verschillende bedrijven. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in Ecuador.

Ook VDAB deed weer mee. We kregen in totaal 35 enthousiaste jongeren over de vloer,  waaronder een jongerendelegatie uit Ecuador.
Zowel de jongeren als onze VDAB-collega's beleefden een interessante dag vol verrassingen!

Gepost op 19 oktober 2018

Op 2 oktober ontvingen we de Fairtrade Award. Dat is een erkenning voor organisaties die zich engageren om een aanzienlijk aandeel van hun cateringaanbod fairtrade te maken. Fons Leroy, onze administrateur-generaal, nam de award persoonlijk in ontvangst van Nicolas Lambert, directeur van Fairtrade Belgium.

Het inzetten op fairtrade past binnen de duurzaamheidsstrategie van VDAB. Zo willen we een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Een van die doelstellingen gaat over eerlijk werk, iets wat VDAB belangrijk vindt in eigen land én het Zuiden.

De datum van de uitreiking was niet toevallig gekozen, want op 3 oktober start de week van de Fairtrade. Tijdens die week wordt in heel het land eerlijke handel in de spotlights gezet.

Gepost op 3 oktober 2018