U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - maart 2019

Ben je werkzoekend en wil je gratis deelnemen aan de driedaagse Hackathon op 28, 29 en 30 maart in Tour & Taxis te Brussel? Dat kan! 

Hack Belgium is een grootschalige hackathon-event dat een duizend deelnemers samenbrengt met honderden experten uit diverse sectoren. Er liggen 12 ambitieuze challenges op tafel met als doel maatschappijveranderende projecten te lanceren
Als deelnemer versterk je je competenties, kennis en netwerk. De voertaal op Hack Belgium is Engels.

Meer info vind je hier.

Iets voor jou? Schrijf je nu in!

Na inschrijving krijg je van VDAB een uitnodiging om deel te nemen aan de pre-Hack op 22 maart met de laatste richtlijnen.

 

Gepost op 18 maart 2019

Elke eerste zondag van oktober is het Open Bedrijvendag. Dan zetten bedrijven overal in Vlaanderen de deuren open voor nieuwsgierige bezoekers.

Het gaat om bedrijven van elke grootte, uit verschillende sectoren en met verschillende diensten en producten.

Er zijn dan ook 1001 redenen om je in te schrijven voor Voka Open Bedrijvendag.

Gooi je deuren open

De Voka Open Bedrijvendag is een unieke kans om bezoekers te laten zien wat er achter de poorten van jouw bedrijf gebeurt. Honderdduizenden bezoekers zoeken bedrijven uit die ze graag eens van dichterbij willen leren kennen. Met de begeleiding van Voka Open Bedrijvendag maak jij er een succesverhaal van. Bovendien surf je mee op de grote mediacampagne de organisatie.

Employer branding zet je op de kaart 

Laat werkzoekenden zien dat jij een topwerkgever bent. Misschien ben je op dit moment op zoek naar nieuwe werkkrachten en wil je je vacatures zo snel mogelijk ingevuld krijgen. Voka Open Bedrijvendag is daarvoor een goed moment. Je kan werkzoekenden immers meteen informeren, eens laten proeven van je bedrijf en eventueel zelfs in contact brengen met de andere collega’s. Rekruteren tijdens dit event is dus zeker een slimme zet. Natuurlijk bereik je ook mensen die (nog) niet op zoek zijn naar werk, maar wel overtuigd raken van de leuke werkomgeving. 

Een imago om ‘u’ tegen te zeggen 

Een sterk imago, daar is ieder bedrijf naar op zoek. Wil je je bedrijf wat meer naamsbekendheid geven bij het ruime publiek? Dan kan dat ook met de Voka Open Bedrijvendag. Je krijgt heel wat visibiliteit, zowel online als offline. 

Feest of nieuw product: doe dan zeker mee!

Wordt je bedrijf dit jaar 30 jaar of heb je een nieuwe CEO? Dan is Open Bedrijvendag ook het ultieme moment om te vieren. Ook als je een nieuw product of nieuwe dienst aanbiedt, kan je dit bekend maken met de Open Bedrijvendag. Kortom redenen genoeg om deel te nemen aan de Voka Open Bedrijvendag.

Voka Open Bedrijvendag in een groen jasje

In 2019 vinden klanten en werknemers het belangrijk dat je bedrijf inspanningen doet om duurzaam te werken. Dat kan op tal van manieren. Je werkt aan de vermindering van CO2, je maakt gebruik van zonnepanelen of je motiveert je medewerkers om met de fiets naar het werk te komen. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Bovendien versterkt het je imago en breng je je groene inspanningen onder de aandacht.

Overtuigd? Schrijf je dan meteen in. 
 

Gepost op 14 maart 2019

Met Talenticap slaan het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), HAZO en ALIN de handen in elkaar.

Het doel? Ondersteuning bieden aan ondernemers met een handicap of chronische ziekte, door ondernemers met een handicap of chronische ziekte.

Want al te vaak worden zij door hun situatie naar een job als loontrekkende of ambtenaar geleid, terwijl het zelfstandigenstatuut soms meer mogelijkheden en flexibiliteit biedt. 

Talenticap wil mensen met een handicap of chronisch zieke laten kennismaken met het ondernemerschap, en hen het vertrouwen geven om zelf te ondernemen:

  • door te adviseren over juridische zaken en boekhoudkundige aspecten van een onderneming
  • door informatie te geven over steunmaatregelen
  • door ondernemers met een beperking of een chronische ziekte samen te brengen en ervaringen te laten delen door peercounselings 
  • door te werken rond assistentie op de werkvloer
  • door rolmodellen aan te brengen en vooroordelen te doorprikken 

20/03: lancering gratis infolijn!

Wil je graag ondernemen, maar twijfel je door je beperking of ziekte? Vanaf 20 maart kan je -op woensdag (11u tot 17u30) en vrijdag (14u30 tot 16u30)- met al je vragen over ondernemen terecht op het gratis nummer 0800 61 16 9.

Gepost op 14 maart 2019

Van 18 tot 22 maart organiseert microStart de Week van het microkrediet. Het thema? Buurt zoekt ondernemer! Want het is dankzij lokale ondernemers dat een buurt tot leven komt.

Heb jij concrete plannen voor een zaak, maar kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Tijdens de Week van het microkrediet organiseert microStart verschillende activiteiten: ontmoet professionals, deel tips en tricks met andere lokale (beginnende) ondernemers en ontdek wat een microkrediet kan betekenen voor jou en je buurt.

Nog wat last van drempelvrees?

  • Ontdek het verhaal van Aminata uit Mali. Aminata: "Tien jaar geleden kwam ik naar Antwerpen vanwege het werk van mijn echtgenoot. We hadden een goed gevoel over de stad en beetje bij beetje ontdekte ik de ruimte aan mogelijkheden die hier geboden worden. Op een gegeven moment besloot ik mijn project met bio producten te starten, in samenwerking met coöperatieven in Afrika voor de basis ingrediënten en met lokale producenten in Belgie."
  • Lees hoe de Palestijn Abdo Khawas in Gent zijn kapperszaak uit de grond stampte. Abdo: "Ik help al van mijn tien jaar in het kapsalon van mijn vader. Daar leerde ik alles. Vandaag is het grootste deel van mijn klanten student. Ik krijg ze naar hier met kortingen en stempelkaarten. Net zoals in een pitazaak.”

 

 

Gepost op 5 maart 2019