U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - april 2019

Op 16 mei 2019 is het weer zover: dan vindt de 10de DUOday plaats!

Wat?

DUOday is een werkbelevingsdag waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood (sociale, medische, psychische, sensorische en fysieke redenen of leermoeilijkheden) een duo vormen met een werknemer van een bedrijf of organisatie.

Deze DUObaan voor één dag is zowel voor de werkzoekende als voor het bedrijf een opportuniteit:

  • Werknemer en werkgever maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met extra ondersteuningsnood.
  • De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen én kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.
  • Het is een eenvoudige manier om werkkrachten te ontdekken en kennis te maken met de voordelen die je als werkgever geniet als je iemand aanwerft met extra ondersteuningsnood.

Deelnemen?

  • Inschrijven als bedrijf doe je via dit formulier.
  • Om je aan te melden als werkzoekende neem je best contact op met je bemiddelaar of jobcoach, of mail naar info@duoday.be

Meer info?

Op de website van DUOday!

 

Gepost op 11 april 2019

In België zijn er 18.000 brandweerlieden, waarvan 12.000 vrijwilligers. Zij helpen dag in dag uit mensen vanuit een van de 34 hulpverleningszones en vanuit de Brusselse brandweer. Droom je ervan om ook brandweerman of -vrouw te worden? Dat kan, zeker als je bereid bent er de nodige tijd en energie aan te besteden.

Eerst moet je de federale geschiktheidsproeven afleggen. Breng je deze proeven tot een goede einde, dan kan je met je Federaal Geschiktheidsattest (FGA) solliciteren bij de zone van je keuze. Slaag je vervolgens voor eventuele bijkomende aanwervingsproeven van de zone en ze je daar aannemen, kan je aan je brandweeropleiding beginnen.

Iets voor jou? Op www.ikwordbrandweer.be vind je meer info over het volledige aanwervingstraject en kan je je ook inschrijven voor een specifieke proef.
Succes!

Gepost op 4 april 2019