U bent hier

50 tinten wijs

Journalist en voormalig VTM-boegbeeld Lynn Wesenbeek heeft samen met haar personal coach Kris Colpaert ‘50 tinten wijs’ geschreven, een boek over het leven na 50. Hiervoor interviewden ze 13 BV’s die zelf een stevig parcours aflegden. Uit die gesprekken distilleerden Colpaert en Wesenbeek 13 waardevolle levenslessen over omgaan met de tweede helft van het leven, aangevuld met tips waarmee je als vijftiger zelf aan de slag kunt.

13 uiteenlopende figuren
Onder meer Luc Appermont & Bart Kaëll, Maggie De Block, Hans Bourlon, Herman Brusselmans, Piet Huysentruyt, Goedele Liekens, Erik Van Looy, Dirk De Wachter en Greet Rouffaer verleenden hun medewerking aan het boek. Elk van hen heeft een eigen verhaal, met hun eigen successen en hun eigen tegenslagen. 

Paradox op de arbeidsmarkt
In iets meer dan een eeuw tijd is onze levensverwachting verdubbeld. Het is dus logisch dat we langer moeten werken, maar tegelijk is het ook moeilijk om als 50+er werk te vinden en is er een mindshift nodig binnen de bedrijfswereld. In dit boek komt dan ook aan bod hoe belangrijk het is om generaties samen te brengen en levenslang te leren. Het laat zien dat niemand te oud is om nog iets bij te leren of om iets te veranderen aan het leven. Want wijsheid komt vaak onverwacht, en in vele tinten.

Meer info over het boek vind je op de website van uitgeverij Van Halewyck, waar je het boek ook online kan bestellen.