U bent hier

Annemie: “Ik ga elke dag met een glimlach naar het werk.”

Annemie (34) had geen diploma hoger onderwijs op zak. Ze  werkte ooit als management assistent bij een bouwcoördinatie-dienst van Colruyt Group. “Toen ik zag wat de bouwcoördinatoren deden, wist ik: dat wil ik ook doodgraag. Ik heb toen overwogen om een graduaat bouw te volgen in avondonderwijs, maar in combinatie met een voltijdse job en mijn kinderen was dat niet haalbaar.

In januari 2016 werd ik werkloos en raakte ik in de put. Ik had me altijd 100% ingezet voor mijn job en had nog nog nooit thuisgezeten. Na een tijdje herpakte ik me: toen ik de opleiding Bouw zag staan op de website van VDAB, schreef ik me direct in. Na de infoavond was ik nog meer overtuigd van mijn keuze: ik friste mijn wiskunde op en  deed twee weken later mee aan de selectietesten.”

Nu zijn we anderhalf jaar verder en heb ik mijn diploma hoger onderwijs op zak. En dat zonder één herexamen! Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden toen ik werkloos werd. En het allerbeste nieuws: ik heb een vast contract gekregen als projectcoördinator bij Colruyt Group. Ik heb er tijdens mijn opleiding stage gelopen en mocht er blijven. Ik coördineer kleine bouwtechnische projecten van begin tot einde. Bijvoorbeeld: de aanpassing van de gevel van een winkel, het plaatsen van een nieuwe koeling, het herinrichten van een winkel, het inrichten van een nieuwe parking…  Ik bepaal welk project voorrang heeft, maak een planning op, contacteer de aannemers en ga naar de werven om te zien hoe de werken verlopen.

Ik werk er ondertussen al een maand. En de job is even fijn als ik had gehoopt: ik heb mijn eigen projecten, kan plannen en organiseren, naar een deadline toewerken…  Ik leer voortdurend bij en geen dag is hetzelfde. Heerlijk vind ik dat. Ik ga nu elke dag met plezier naar het werk.

Heb je geen diploma secundair of hoger onderwijs behaald en benijd je de duizenden studenten die binnenkort weer vol goede moed aan een nieuw academiejaar beginnen? Het is nog niet te laat. Net zoals Annemie kan je voltijds studeren zonder dat je je werkloosheidsuitkering verliest. We vertellen je er graag meer over.

Reageer