U bent hier

Bedrijf vraagt werknemers zelf wc-papier mee te brengen

In tijden van crisis moet iedereen de broeksriem aanhalen, dat is logisch. Sommige bedrijven gaan daarin wel heel ver. In Australië is er zelfs een firma die vraagt aan haar personeelsleden om zelf schoonmaakproducten mee te brengen: van afwasproduct tot wc-papier. De werknemers moeten nog net niet zelf de toiletten poetsen.

De meer klassieke besparingen gebeuren in de extra voordelen waarmee veel bedrijven werknemers lokten. Bedrijfswagens, kinderopvang en gsm-abonnementen worden afgebouwd, maar ook snoepreisjes en zelfs de gratis koffie van het bedrijf liggen onder vuur. Etentjes met klanten worden ook problematisch.

Bron: hln.be

Reageer

Reacties

Dit soort besparingen haalt weinig of niks uit. Bedrijven zouden inderdaad beter snoeien in de extraatjes voor hun werknemers. Jongere werknemers (meestal bedienden)kiezen vaak een job in functie van die extraatjes. Ik ken er die van job veranderden omdat ze geen BMW Touring kregen als firmawagen...
Een verworven recht mag men niet ontnemen. Zo simpel is dat. De werknemer mag toch ook niet besluiten het ff kalmer aan te doen met behoud van loon?