U bent hier

Ontdek het boek 'De ondernemende organisatie'

Het boek ‘De ondernemende organisatie’ van Bart Derre, Koen Smets, Luc Vandingenen, Mathieu Weggeman en Jimme Keizer kaart de problematiek aan die organisaties ondervinden met disruptie. We leven in tijden waarin de wereld steeds sneller verandert en kleine start-ups de markt kunnen ‘disrupteren’. Wil een bedrijf succesvol blijven, dan moet het vernieuwen. Het ondernemend gedrag van medewerkers en leidinggevenden is volgens de auteurs hierbij cruciaal. Het boek is bedoeld voor studenten, docenten en leidinggevenden uit de privé- en de openbare sector.

Wil een bedrijf succesvol blijven, dan moet het vernieuwen.

Volgens ‘De ondernemende organisatie’ is ondernemend gedrag iets waartoe bijna iedereen in staat is. Maar een bedrijf zelf moet ondernemend gedrag bij medewerkers ook erkennen, stimuleren en een plaats geven. Leidinggevenden moeten de ruimte scheppen, maar ook de processen en mechanismen aanreiken om op een constructieve manier met nieuwe ideeën om te gaan.

In het boek komt de wetenschappelijke basis aan bod waarop je kunt steunen bij het aangaan van deze uitdaging, maar er wordt ook dieper ingegaan op de praktische invulling. Hoe kan je dat ondernemend gedrag concreet bevorderen en in goede banen leiden? De wetenschappelijke bevindingen worden gekoppeld aan de eigen ervaringen van de auteurs.          

Meer informatie vind je op de website van uitgeverij Pelckmans, waar je het boek ook online kan kopen.