U bent hier

Werken in de Antwerpse diamantsector

Ben je op zoek naar een job in de Antwerpse diamantsector? De site www.adjobs.be verzamelt alle vacatures in de sector. Daarnaast vind je er ook heel wat nuttige informatie terug over diamanten, evenementen en opleidingen.

Een waaier aan jobs

De jobsite www.adjobs.be verzamelt alle vacatures in de sector. Het is een platform waar werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden. Ben jij op zoek naar een carrière in de diamantsector? Ontdek de wereld als commercieel vertegenwoordiger in binnen- en buitenland of beleef de transformatie van ruwe steen tot fonkelende diamant van dichtbij als sorteerder, slijper of ingenieur. Ook als financieel expert, verkeringsspecialist of logistiek medewerker kan je in de diamantsector aan de slag.

Epicentrum van de diamant

Antwerpen stond letterlijk aan de wieg van de diamantindustrie zoals we die vandaag kennen. De stad groeide uit tot het wereldcentrum voor diamant, waar kennis, innovatie en creativiteit samenkomen. Al meer dan vijf eeuwen lang gedreven door één passie: de liefde voor een schitterend product. Het is dan ook geen verrassing dat de Antwerpse diamantsector bruist van de activiteit.

Werken in het hart van Antwerpen

Het diamantkwartier, amper één km² groot, ligt letterlijk in het hart van de stad en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. In de straten wemelt het van de activiteit: handelaars ontmoeten elkaar op straat en in de beurzen, bewakingsagenten en transporteurs brengen goederen af en aan, gespecialiseerde bankiers en verzekeringsagenten adviseren hun klanten,... Allemaal samen zijn ze goed voor zo'n 200 miljoen dollar per dag aan ruwe en geslepen diamant die de stad in- en uitgaat.

Neem dus zeker eens een kijkje op www.adjobs.be!

Reageer

Reacties

Nu ben ik invalide, maar diamantslijper kan ik leren. Ik ben nu al bezig als kunstschilder, en ik bewerk al steen. Waarom zou ik dan niet kunnen leren diamandslijpen. Ik heb me al een thuismachine aangeschaft om het te leren.
Zijn er gratis opleiding voor deze richting beschikbaar?
Ik heb interesse in diamantsector te werken
Ik heb interesse
Ik ben sinds klein rond juwelen geweest en ik heb een oog voor details. Ik ben heel geïnteresseerd om in een diamantsector te werken.