U bent hier

Fonto Nova: de thema-avond

Veel VDAB’ers zetten zich in hun vrije tijd belangeloos in voor goede doelen. Jaarlijks wordt een van die doelen verkozen tot ‘project in de kijker’. VDAB helpt zo’n project door haar expertise te delen, door collega’s kennis te laten maken met het project en met praktische ondersteuning. Dit jaar is het Limburgse Fonto Nova project in de kijker.

In februari organiseerde vzw De Oever een thema-avond voor de jongeren die bij hen in begeleiding zijn. Vanaf 17.00 uur werden de jongeren onthaald in de feestzaal in Wimmertingen, nabij Hasselt.  Er wachtte hen een lekker avondmaal met hamburgers! Nadien gaven VDAB-collega’s Milena en Johan het beste van zichzelf. Ze vertelden honderduit over de niet altijd gemakkelijke zoektocht naar werk. 

In totaal tekenden bijna 30 jongeren van de Oever present. Naast Fonto Nova waren ook andere deelprojecten vertegenwoordigd, zoals Saudade, De Kering en De Dijk. Begeleidsters Kristel en Kelly spreken van een succes

Kristel: “30 jongeren, dat is een behoorlijk grotere opkomst dan de vorige thema-avond. Die ging over relaties en seksualiteit, een beladen thema.  De grote opkomst van deze avond bewijst dat alles rond werk de jongeren nauw aan het hart ligt.”

Kelly: “De infosessie had eigenlijk nog interactiever mogen zijn. Onze jongeren hebben het soms moeilijk om lange tijd aandachtig te blijven als ze zo veel informatie krijgen. Toch bleven de meesten de hele avond lang geconcentreerd luisteren naar wat de VDAB’ers vertelden.  De boodschap kwam zeker over!”

Filimon, 18 jaar, getuigt:  “Ik  heb interessante dingen gehoord vanavond. Vooral het stukje over studentenwerk was nuttig. Ik studeer nog en wil graag voor deze zomer een vakantiejob zoeken. “

In de volgende maanden bieden andere VDAB-collega’s samen met de begeleiders van vzw De Oever meer diepgaande sessies loopbaanoriëntering aan. 

 

Johan en Milena met een van de jongeren.

Reageer

Reacties

Top !!