U bent hier

Gezond op de werkvloer

Een snoepautomaat vol lekkere vieruurtjes. Een hele dag naar je computerscherm kijken vanop je bureaustoel. Sloten koffie. Stress. Neen, de werkvloer is voor veel mensen geen baken van gezondheid. Het project ‘Gezond op de werkvloer’ van minister Vandeurzen wil daar verandering in brengen.

Bewuste keuze voor een gezonde werkomgeving

In tijden waarin steeds meer werknemers kampen met obesitas, burn-outs en depressies, is het belangrijk om bewust te kiezen voor gezond. Een gezonde levensstijl lijkt misschien een persoonlijke keuze, maar de omgeving heeft minstens een even grote invloed op de keuzes van mensen. De Vlaamse Overheid wil bedrijven dan ook ondersteunen bij het creëren van een gezonde werkomgeving. Het project ‘Gezond op de werkvloer’ is een samenwerking tussen de sociale partners, wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid en loopt tot eind 2019.

Bedrijfscoaches

Omdat het voor veel bedrijven niet evident is om een gezondheidsbeleid uit te tekenen, kan je met ‘Gezond op de werkvloer’ beroep doen op experts. Tijdens een traject van 20 uur wordt het bedrijf begeleid door een bedrijfscoach. Als je aan bepaalde vereisten voldoet, krijg je 2/3de van de totale kostprijs terugbetaald. Voor 20 uur begeleiding door de coach betaal je 1.500 euro, waarvan je 1.000 euro kan terugkrijgen van de overheid. Ontdek alle info over de terugbetaling.

Omdat het voor veel bedrijven niet evident is om een gezondheidsbeleid uit te tekenen, kan je met Gezond op de werkvloer beroep doen op experts.

Verschillende thema’s

‘Gezond op de werkvloer’ werkt rond verschillende thema’s zoals beweging, gezonde voeding, geestelijke gezondheid, sedentair gedrag, roken, alcohol en drugs. Als bedrijf kan je dan per thema concrete acties opstellen om de gezondheid van de werknemers op dat vlak te verbeteren.

Kies ook voor gezond

Een groot deel van ons leven speelt zich af op het werk. Gezondheid en werk zijn dan ook nauw met elkaar verbonden en hebben een grote invloed op elkaar. Kies dus bewust voor een gezonde werkomgeving. Meer info over het project vind je op www.gezondopdewerkvloer.be.