U bent hier

Grenzeloos tewerkstellen

Steeds meer bedrijven hebben te lijden onder de krapte op de arbeidsmarkt, waardoor veel vacatures niet ingevuld raken. Het kan dan ook interessant zijn om eens over de grens te kijken om geschikt personeel aan te werven. Ook als werkzoekende loont het de moeite om je niet te laten beperken door de grenzen van je regio.

Maar hoe ga je hiervoor te werk? Het project ‘Grenzeloos tewerkstellen’ biedt het antwoord voor het grensgebied Hauts-de-France, Henegouwen en West-Vlaanderen en loopt nog tot eind 2019.

Het beste van 3 werelden
‘Grenzeloos tewerkstellen’ is een samenwerking tussen de 3 openbare diensten voor tewerkstelling: VDAB, Le Forem en Pôle emploi Hauts-de-France. De bedoeling is om de grenzen weg te nemen tussen de Franse, Waalse en Vlaamse arbeidsmarkt. Het project wil werkzoekenden, laatstejaarsstudenten en ondernemingen bewust maken en begeleiden bij grensoverschrijdende tewerkstelling. Dit gebeurt telkens in samenwerking met de partners en bedrijven die deelnemen aan het project en die personeel nodig hebben en/of werk aanbieden.

Meer weten?
Op basis van de behoeften van de grondgebieden worden gerichte opleidingen, informatiesessies & workshops en jobdatings georganiseerd. Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website van ‘Grenzeloos tewerkstellen’.