U bent hier

‘Ik wil gewoon werken’ beschikbaar als e-book

Op 12 december 2017 stelden onze gedelegeerd bestuurder Fons Leroy en manager kansengroepen Wendy Ranschaert hun boek ‘Ik wil gewoon werken’ voor aan het grote publiek. Het boek gaat dieper in op het maatschappelijk belang van de re-integratie van mensen met gezondheidsproblemen. Je kan ‘Ik wil gewoon werken’ nu ook kopen als e-book.

Mentaliteitswijziging

Verschillende auteurs zoals David Ducheyne, François Perl, Els Wouters en Jozef Pacolet werkten mee aan het boek. Samen pleiten ze voor een verschuiving van ‘arbeidsongeschikt’ naar ‘werken met een gezondheidsprobleem’. Maar waarom is dat zo belangrijk? Onderzoek wijst uit dat mensen die werken zich beter voelen. Dat geldt zowel voor gezonde mensen als voor mensen met gezondheidsproblemen. Bovendien is de kost om iemand terug aan het werk te helpen snel terugverdiend. Dat zijn maar twee van de redenen waarom we deze groep niet zomaar links mogen laten liggen.

“Doordat ik terug aan werk kon denken, voelde ik me gewoon veel beter”

‘Ik wil gewoon werken’ bevat verschillende getuigenissen van mensen die terug aan het werk gingen na een re-integratieproject. 1 van hen is Maria Cabanillas. Na een slecht uitgevoerde heupoperatie raakte ze alle gevoel in haar rechterbeen en -voet kwijt en kon ze haar job als cantinière en poetsvrouw niet meer uitvoeren. Na 2 jaar te hebben thuisgezeten, kon ze na de nodige aanpassingen terug haar werk opnemen. De terugkeer naar werk was ontzettend belangrijk voor het herstelproces van Maria en maakte van haar naar eigen zeggen de gelukkigste persoon ter wereld. Het toont het belang van een terugkeer naar het werk na lange afwezigheid.

Ook als e-book

‘Ik wil gewoon werken’ is sinds kort ook verkrijgbaar als e-book:

Het gedrukte boek kan je ook nog steeds bestellen:

 

Reacties

ik heb rijbewijs B en heftruck certificaat en ik wil werken.
Ik werk heel graag
20 EUR bij kindle is niet goedkoop. Dat dit op de website van de vdab wordt gepubliceerd...