U bent hier

Jongeren en ondernemerschap

In Antwerpen maakt VDAB jongeren warm voor ondernemerschap! Samen met UNIZO en Syntra AB organiseren we, voor het derde jaar op rij, het project Jongeren en Ondernemerschap. En met succes: van de 14 starters die vorig jaar deelnamen, zijn er vandaag acht die een eigen zaak hebben opgestart in hoofdberoep.

Het project 'Jongeren en Ondernemerschap' kadert in een ruime aanpak van de jeugdwerkloosheid in de provincie Antwerpen. Naast werken in loondienst, moet zelfstandig ondernemerschap een volwaardige piste worden in de loopbaan van een jongere.
 

Voor wie?

Ben je werkzoekende? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Woon je in de provincie Antwerpen? Heb je een concreet ondernemersidee? En ben je bereid om een zelfstandige zaak op te starten in hoofdberoep? Dan kan je je aanmelden om deel te nemen!

Wat houdt het in?

  • Als je geselecteerd wordt, krijg je eerst de mogelijkheid om je ondernemersidee te onderzoeken op haalbaarheid. Dat gebeurt bij Syntra AB.
  • Heb je nog geen diploma bedrijfsbeheer? Ook dat kan je behalen bij Syntra AB.
  • Vervolgens word je gecoacht via workshops en individuele gesprekken. Dat gebeurt door startersadviseurs en experten van UNIZO.
  • Bedoeling is dat je tegen eind april 2018 met je eigen zaak in hoofdberoep bent gestart!

Schrijf je in

Inschrijven kan tot 30 september 2017: stuur een mailtje naar ann.nuyens@vdab.be en vermeld zeker je contactgevens!