Hulp nodig?

U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt

© Shutterstock

Neem je loopbaan in handen! We ontwikkelden drie nieuwe tools waarmee je spelenderwijs je waarden, kwaliteiten en netwerk kan inschatten. Ontdek wat je kan!

© Shutterstock

Ga je na een periode van ziekte terug aan de slag via uitzendwerk? Dan ben jij de persoon die we zoeken! 
Met het project IN-STAP onderzoeken we hoe de stap naar uitzendarbeid makkelijker kan voor mensen die recht hebben of hadden op een ziekte-uitkering.
Daarvoor zijn we op zoek naar zowel positieve, neutrale als moeilijkere verhalen.

Wil jij anderen helpen door jouw ervaring te delen in een persoonlijk gesprek? Laat het ons weten. Een medewerker van IDEA contacteert je voor een online of telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten. Wat je vertelt wordt vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

Wil je meer informatie over het onderzoek of wil je graag deelnemen? Stuur een mailtje naar marieke.carpentier@ideaconsult.be. Zij beantwoordt graag jouw vragen of plant een gesprek met je in.

Hier vind je alvast bijkomende informatie.

Gepost op 1 juli 2020

De coronacrisis heeft een zware impact op het welzijn van mensen die leven in armoede. Als werkgever is het niet evident om armoede te herkennen bij je medewerkers. Daarom ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede een test.

De test is gratis en leert werkgevers om de signalen van armoede bij werknemers herkennen. Zo krijg je als werkgever een zicht op de armoedeproblematiek of het armoederisico in je bedrijf.

Het invullen van de test duurt vijf minuten. De resultaten kan je bespreken met Heleen Dom van het Netwerk tegen Armoede. Stuur een mail naar heleen.dom@netwerktegenarmoede.be.

Gepost op 25 mei 2020
© VDAB

Vlogger Hannes Coudenys rijdt graag met dikke auto’s, steps, skateboards en fietsen. Voor de warmste week ziet hij het iets groter.

In VDAB Wondelgem leert instructeur Steven Ring hem voor de eerste keer met een truck rijden. Hannes maakt er een vlog over en wij schenken 1000 euro aan de Warmste week.

Twee vliegen in één klap: onze opleiding vrachtwagenchauffeur wordt in de picture gezet, want ’t is een knelpuntberoep. En wij tonen ons warm hart.

© BILDR

BILDR zoekt de perfecte match tussen Limburgse bouwbedrijven en werkzoekende bouwarbeiders.

Ben je een werkzoekende arbeider?

BILDR maakt het makkelijker dan ooit om een job in de Limburgse bouw te vinden:

  • Gedaan met ingewikkelde cv’s en ellenlange motivatiebrieven
  • In slechts enkele klikken maak je een kort en krachtig profiel aan
  • De app matcht je automatisch met bouwbedrijven die écht bij je passen

Werk je voor een Limburgs bouwbedrijf?

Met BILDR bespaar je flink wat tijd en geld in je zoektocht naar bekwame bouwarbeiders:

  • Openstaande vacatures staan snel en eenvoudig online
  • Je ontvangt alleen profielen die perfect passen bij jouw vraag
  • Zinloze sollicitatiegesprekken zijn voorgoed verleden tijd

Download de gratis app voor iOS of Android 

©

Op 17 oktober 2019 wordt de 14de YOUCA Action Day georganiseerd. Dan gaan 15.000 jongeren uit Vlaamse en Brusselse scholen voor een dag aan de slag bij een bedrijf, organisatie of overheidsinstelling. Het loon dat ze die dag verdienen, 55 euro, gaat naar een project van Trias in Guinée om de werkloosheid onder jongeren te verminderen en hen te stimuleren om te ondernemen.

Ook VDAB doet weer mee: heel wat VDAB'ers staan op 17 oktober hun job voor een dag af en geven jongeren zo de kans hun competenties te versterken, te proeven van de werkvloer en hun engagement te tonen.

Wil jij ook meedoen? Ontdek hier hoe jij als werkgever je bijdrage kan leveren.