U bent hier

Niet trots

Bijna één op de vijf Belgische werknemers voelt zich niet langer gemotiveerd om te gaan werken. Bovendien geeft 13 % toe niet trots te zijn op zijn werk. Daarmee is de motivatie van de Belgische werknemer er het voorbije jaar weer op achteruit gegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van Securex.

Ben jij fier op het bedrijf waarvoor je werkt? Vertel het ons!

Bron: express.be

Reageer

Reacties

Dit begrijp ik heel goed. Ik werk voor een grote firma van ongeveer 1500 medewerkers. Zij profileren zich op de markt als het HR dienstverlenend bedrijf, maar qua opvolging van interne medewerkers waar het al van in den beginne fout loopt is er heel weinig te merken. Dus qua motivatie ligt dit momenteel ergens onder nul.
Ik denk dat dit vooral nu logisch is. Bij een goed economisch klimaat kun je vaak kiezen welk werk je doet. Maar tijdens een onstabiele economie, is het een manier om te overleven.
Ik ben tewerkgesteld in een kleine familiezaak. Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. De nadelen zijn vooral eigen aan de manier waarop het werk er al jarenlang wordt gedelegeerd met een bepaalde nonchalance. Als nieuwkomer in de boekhouding werd er van mij verwacht dat ik oplossingen zocht voor dingen die door de jaren scheef liepen. Bij het aanreiken van die oplossingen voelde ik al gauw tegenwind in de vorm van gebrekkige communicatie in een verwrongen werksfeer. Klinkt misschien héél raar maar bij mij verlaagd dergelijke sfeer al maandenlang mijn zelfvertrouwen en supermotivatie die mettertijd slinkt tot demotivatie.Trots dat ik nog kan werken maar helemaal niet trots op de manier waarop het werk moet worden verricht!