U bent hier

Op mijn werk spreek ik...

Op de homepagina kon je stemmen op de vraag: op mijn werk spreek ik ... enkel dialect, dialect en AN, of enkel AN. Het resultaat ziet er zo uit.

  • Enkel dialect: 7%
  • Dialect en AN: 59%
  • Enkel AN: 32%

Reageer

Reacties

dialect is voor thuis.
Ik spreek vooral Engels op de werkvloer want mijn baas vindt zogezegd geen belgen die willen schilderen.. tja toch niet tegen die prijs dat de Hongaren het doen. Het zijn wel toffe mannen met het hart op de juiste plaats. Kon ik maar dialect tegen hun spreken.
Dialect op het werk? Ik mag er niet aan denken! Wij werken hier in het Brusselse in een ''open-plan''-office en het is nu al moeilijk om elkaar te verstaan met al dat geroezemoes! Plus al de mensen die uit verschillende Belgische streken afkomstig zijn, als iedereen zijn eigen dialect door mekaar begint te praten wordt het een nog grotere soep! Plus ik vind iemand die dialect praat erg on-profesioneel, eender welke job!
ik vind dat nederlands i.p.v. dialect de voorkeur moet genieten, zeker in streken waar ook Franstaligen werken. Bovendien is het een elementaire vorm van beleefdheid; De Franstaligen zouden de Vlamingen ook meer respecteren dan, en niet van comprend pas...
Antilliaans, Zuid-Afrikaans ... OK, tot daar.Maar West-Vlaams, Zuid-Vlaams en Bodem-Vlaams : BAH! Je n'n veux pas.
Toffe vraag. Ik vind dat het dialect weer herwaardeerd moet worden. Ik ben West-Vlaamse en soms lijkt het of mijn collega's me als een boerin beschouwen als ik in mijn taal spreek. Dat vind ik echt ergerlijk. Wat is er mis met een dialect?