U bent hier

Sara zocht en vond

Sara Van de Velde, bachelor marketingcommunicatie, droomde van een baan als onlinemarketeer. In juni richtte ze de website sarazoektwerk.be op en twee maanden later... had ze de baan!

Hoewel Sara nu werk heeft, blijft sarazoektwerk.be online. Sara: 'Ik hoop dat het een platform wordt voor mensen die op zoek zijn werk. Werkzoekenden die over hun zoektocht willen schrijven, mogen zich aanbieden.'

 Werkzoekenden met een vlotte pen, waag jullie kans!

Reageer

Reacties

Ik heb inderdaad een vlotte pen ;-)Ik wou even mijn ervaringen als werkzoekende neerpennen.Ik heb een bachelordiploma 'sociaal werk' behaald. Ik ben nu bezig ben met een lerarenopleiding. Ik heb in één jaar meer dan 200 sollicitatiebrieven verstuurd!Ik heb onlangs te horen gekregen dat ik geschikt ben voor de job maar... toch tweede. Ik heb een hele resem positieve punten meegekregen. Tegelijk werd mij als werkpunt meegegeven dat ik te gedreven/overenthousiast overkom.Dat ligt nu éénmaal in mijn karakter! Ik wil vooruit in mijn leven!Is dat zo verwonderlijk dat ik graag aan de slag wil? Ik wil heel graag aan de slag gaan als vormingsmedewerker/trajectbegeleider/maatschapelijk assistente/CLB-medewerker,...Weinigen begrijpen je zoektocht! Je gaat toch gewoon op gesprek en je weet na een week toch of je mag starten! Vergeet het! Je dient naar een assement te gaan, X tijd later naar HR medewerker! X tijd later naar een manager, X tijd later nog testen:(rollenspel)! X tijd terug naar een HR medewerker...Uiteindelijk bestaat er toch een proefperiode! Je kan de "beste persoon" selecteren en die blijkt op de werkvloer niet geschikt. Je hebt dan wél iemand anders niet de kans gegeven.Daarom is een selectiegesprek vaak veel te subjectief!Ik had trouwens NOOIT verwacht werkzoekende te zijn en zeker zo lang niet! Ik ben elke dag op zoek naar een job en verstuur elke week minstens 6 sollicitatiebrieven.Ik pieker enorm!Ik word inderdaad gevraagd om testen/assement te doen! Daarna mag ik telkens naar een selectiegesprek maar laatste moment is er dan de afwijzing. Je moet inderdaad jezelf verkopen maar tegelijk ook bewust zijn van alles wat je zegt.Je woorden worden gewikt en gewogen! Daarna wordt er beslist of jij mag starten en soms duurt die beslissing 3 maanden!In dit jaar ben ik talloze malen in de "laatste selectieronde" gekomen. Je krijgt van iedereen te horen: "Je moet de moed niet opgeven"!Tegelijk besef je dat je toch gestudeerd hebt om in die richting te werken!!! In mijn verleden heb ik telkens vervangingscontracten gedaan! Dat blijkt blijkbaar "een probleem". Ik wou gewoon werken en die jobs spraken me gewoon aan. Is dat dan verkeerd?Nu wil ik heel graag een vaste job, liefst als trajectbegeleider of vormingsmedewerker!Ik wil de moed niet verliezen maar het blijft frustrerend!Zijn er anderen met dezelfde ervaringen? Graag reacties!