U bent hier

VDAB-cursisten bouwen kunstwerk

Kunstenares Bie Michels heeft al jarenlang een fascinatie voor de baksteen als object, en kunst in combinatie met het participatieve. Voor haar laatste kunstwerk -een cilinderachtige constructie waar verschillende metselverbanden (zonder mortel) gebruikt moeten worden- was ze op zoek naar cursisten in de bouw. Die vond ze in het VDAB-opleidingscentrum in Vilvoorde: vijf cursisten metselen en initiatietechnieken bouw zijn bereid de handen uit de mouwen te steken, en helpen Bie met haar kunstwerk.

De cursisten zullen de stenen stapelen en het kunstwerk met al hun kunde opbouwen. Zo nemen ze het 'participatieve' gedeelte voor hun rekening. Het kunstwerk wordt ongeveer 4 op 4.5 meter groot, en naast het goed toepassen van metselverbanden zullen de cursisten zich goed moeten organiseren én goed samenwerken. Instructeurs Filip Holsbeek en Koen Coudenys leiden alles in goede banen. Op woensdag 25 april werd de eerste steen gelegd. Voor de opbouw krijgen de cursisten tien dagen tijd.

Gratis tickets

De expositie vindt plaats in kunstencentrum Argos in Brussel.  Naast het kunstwerk van Bie Michels zal ook kunstenares Marie Voignier tentoon stellen. De tentoonstelling loopt van 12 mei tot en met 15 juli. Nieuwsgierig hoe het kunstwerk er zal uitzien? VDAB en Argos verloten vijf keer twee gratis tickets. Interesse? Laat het weten via dit formulier.

Opleiding initiatietechnieken bouw

Meer info over de VDAB-opleiding initiatietechieken bouw vind je in onze opleidingengids. VDAB organiseert deze opleiding in verschillende regio's in vlaanderen!