U bent hier

Week van de Vrijwilliger

© Shutterstock

Van 23 februari tot 3 maart 2019 is het de 33ste Week van de Vrijwilliger. Het thema? Vrijwilliger, je bent een supertalent! 

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten zich onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Om al die mensen -die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen- te bedanken is er de Week van de Vrijwilliger.

Wil jij jouw vrijwilligers bedanken en in de bloemen zetten? Surf naar vrijwilligersweek.be en laat je inspireren.

 

 

Reacties

Mijn vader die ondertussen is overleden heeft heel zijn leven sociaal actief geweest voor zijn gemeente. En hij gaf dit mee aan zijn kinderen in onze opvoeding. Vrijwillig iets doen, sociaal actief zijn was bij ons thuis de normaalste zaak van het leven. Zoals werken, slapen, eten en je inzetten voor je medenaasten zonder meer. In deze tijden die sterk sociaal en economisch zijn verander, stel ik zulke dingen soms wel in vraag. Ook al doe ik deze dagen nog altijd vrijwillig werk (bijna 50 jaar) zijn het toch degene die altijd kozen om geld te verdienen, degene die het meest geprezen worden omdat zij het slimmer zouden aanpakken. Nu het leven zoveel duurder is geworden, bedenk ik soms wel dat ze zouden kunnen gelijk krijgen. Hopelijk heb ik het mis want organisaties zonder vrijwilligers, kunnen die verder blijven bestaan? Vrijwilligers zijn in velen gevallen onmisbaar. Het is geen overbodige luxe om alle vrijwilligers een cadeaucheque te geven en een mooie boeketje voorjaarsbloemen!