U bent hier

Week van het microkrediet

Van 18 tot 22 maart organiseert microStart de Week van het microkrediet. Het thema? Buurt zoekt ondernemer! Want het is dankzij lokale ondernemers dat een buurt tot leven komt.

Heb jij concrete plannen voor een zaak, maar kan je nog een duwtje in de rug gebruiken? Tijdens de Week van het microkrediet organiseert microStart verschillende activiteiten: ontmoet professionals, deel tips en tricks met andere lokale (beginnende) ondernemers en ontdek wat een microkrediet kan betekenen voor jou en je buurt.

Nog wat last van drempelvrees?

  • Ontdek het verhaal van Aminata uit Mali. Aminata: "Tien jaar geleden kwam ik naar Antwerpen vanwege het werk van mijn echtgenoot. We hadden een goed gevoel over de stad en beetje bij beetje ontdekte ik de ruimte aan mogelijkheden die hier geboden worden. Op een gegeven moment besloot ik mijn project met bio producten te starten, in samenwerking met coöperatieven in Afrika voor de basis ingrediënten en met lokale producenten in Belgie."
  • Lees hoe de Palestijn Abdo Khawas in Gent zijn kapperszaak uit de grond stampte. Abdo: "Ik help al van mijn tien jaar in het kapsalon van mijn vader. Daar leerde ik alles. Vandaag is het grootste deel van mijn klanten student. Ik krijg ze naar hier met kortingen en stempelkaarten. Net zoals in een pitazaak.”