U bent hier

Week van NAH

Een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het overkomt meer mensen dan we denken.

In Vlaanderen hebben naar schatting 247.000 personen een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) door een verkeersongeval, hersenbloeding of andere ziekte. Toch zijn deze mensen relatief onzichtbaar, en daarom voert de NAH LIGA in de week van 16 tot 22 oktober 2017 campagne voor de bekendmaking van NAH bij het ruime publiek. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met alle regionale en Vlaamse partners die zich inzetten voor personen met NAH. Meer info: www.weekvannah.be.

‘Niet-Aangeboren Hersenletsel: vaak onzichtbaar, wel aanwezig.’

Een hersenletsel heeft naast duidelijk zichtbare gevolgen -zoals problemen met bewegen of spreken- ook minder zichtbare gevolgen -zoals problemen met onthouden, concentreren, sociaal functioneren... Dit heeft op langere termijn gevolgen voor tewerkstelling, vrijetijdsactiviteiten, het onderhouden van een netwerk...

Een grotere herkenning en erkenning van de gevolgen van een NAH kunnen leiden tot een beter begrip en meer ondersteuning voor de mensen met een NAH. Daarover getuigt Emilie, verkeersslachtoffer met NAH, in het mooie filmpje: Opnieuw aan de slag na een verkeersongeval? Ja dat kan!