U bent hier

VDAB-medewerker Paul - mei 2014

verkeersbordEnkele dagen geleden kwam het projectteam ‘Pe@r-café Lalibela’ opnieuw samen. Dankzij ons werkbezoek aan Ethiopië hebben we nu een betere kijk op de beperkingen en de mogelijkheden van het project.

Onze eerste beslissing: we zullen ons ‘tijdsplan’ wat moeten bijsturen. Er zijn in het Pe@r-café immers nog heel wat technische beperkingen die verhinderen om vlot met webleren te beginnen. En dat is ook meteen de reden om eerst en vooral de starten met het verlenen van financiële hulp, voor de wifi-breedbandinstallatie. Daarnaast komen we ook tussen in de kosten voor begeleiding en onderhoud. Want ook dat is cruciaal voor het slagen van ons project. Zo leggen we een goede basis om vervolgens vlot te starten en groeien.

Ondertussen gaat de promotie voor het project wel onverminderd verder. We informeren onze VDAB-collega’s zoveel mogelijk, en geven ook presentaties aan derden. Alvast één sponsoractie is het gevolg: een sponsorloop door de collega’s van de Werkwinkel en het Competentiecentrum van Genk. Het doel: de 7.898 kilometer tussen Genk en Lalibela overbruggen door gesponsord te lopen, wandelen en fietsen. De deadline: 26 juni, de jaarlijkse campusdag van de werkwinkel en het competentiecentrum.

Wij hopen dat deze actie ook andere VDAB-teams zal stimuleren om concrete acties ten voordele van het Pe@r-café in Lalibela te starten. Wij kijken er naar uit!
 

Gepost op 19 mei 2014