U bent hier

VDAB-medewerker Paul - juli 2014

De plaatselijke coach in het pe@r-café in Lalibela is aangeduid, de pc’s zijn geïnstalleerd, de wifi is in orde en de coach bezorgde ons een lijst met namen van de eerste kandidaat-cursisten voor de webleercursus Engels. Klaar om te beginnen dus? Niet helemaal. Want wat blijkt? Niet alle kandidaat-cursisten hebben voldoende pc-kennis om met webleren te starten. Gelukkig verlopen de contacten met de plaatselijke coach Mulugeta vlot, en wordt er al volop naar een oplossing gezocht.

Een leuke opsteker voor het project is dat de VDAB-medewerkers van de Werkwinkel en het Competentiecentrum in Genk erin slaagden om de 7.898 km -de afstand tussen Genk en Lalibela - te fietsen, te wandelen of te joggen. Alle kilometers die de 60 deelnemende collega’s maakten naar, van en tijdens het werk -zoals wandelingen tijdens de middagpauze, of prestaties tijdens de sportdag- telden mee. Sommigen leverden een bescheiden bijdrage van 4 kilometer, bij anderen liep de teller op tot wel 1.446 kilometer! Tijdens de middagpauze van de jaarlijkse campusdag van VDAB Genk fietsten enkele sportievelingen tenslotte de laatste 30 kilometer op rollen bij elkaar. Zij werden flink aangemoedigd door de andere collega’s. Deze symbolische actie leverde heel wat promotie en financiële steun op voor het project. Het gunstige effect op de teamspirit en de lichaamsbeweging zijn leuk meegenomen!

statistiek

En blijkbaar hebben we met deze actie ook anderen geïnspireerd: momenteel houden de collega’s van het competentiecentrum in Tongeren een gelijkaardige sponsoractie!
 

Gepost op 3 juli 2014