U bent hier

Fier

Groepsfoto“Ik ben fier op mijn job. Omdat ik mensen kan begeleiden naar een gelukkiger leven.” Dat zei collega Dries me vorige week. Hij benadrukte daarbij het belang van wederzijds vertrouwen. En zo verwoordde hij meteen waar het Pe@r-café-team voor staat: mensen begeleiden naar een gelukkiger leven, in Ethiopïe. Wederzijds vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid zijn daarbij de sleutels voor succes.

Tijdens ons verblijf in Lalibela benutten we elke kans om vast te stellen welke de plaatselijke behoeften waren. Zowel bij werkzoekenden, werknemers als werkgevers. We observeerden verschillende werksituaties en hadden een gesprek met een plaatselijke hoteluitbater. Wat bleek? Kennis van het Engels is een echt verbeterpunt. Want de “Yes!” op de vraag “Do you speak English?” klinkt bij menig hotelreceptionist misschien wel overtuigend, daarachter schuilt vaak een oppervlakkige woordenschat. Dat komt omdat er te weinig aandacht aan wordt besteed tijdens hun opleiding –als die er al is. Nieuwe medewerkers doorlopen wel een inloopfase van een maand, maar dat kan je bezwaarlijk een opleiding noemen. Het is eerder een soort proeftijd. Op het einde worden de medewerkers met de beste resultaten aangeworven. Belangrijkste criteria? Ze moeten vriendelijk zijn, ‘good looking’ en commercieel ingesteld. Hun loon? Ongeveer 50 euro per maand, fooien inbegrepen.

Wij willen met ons team de krachten bundelen en via professionele begeleiding jonge werkzoekenden en werknemers in Lalibela naar een hoger niveau tillen, zodat ze meer kansen hebben op een duurzame job. Wij zijn klaar voor een stapsgewijze aanpak, en houden iedereen de komende maanden met veel plezier op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heb ik je warm kunnen maken voor ons project en wil je steunen? Stort dan je bijdrage op BE78 9731 1370 8686 en vergeet de vermelding ‘Peer Cafe Lalibela’ niet. Bedankt voor jullie belangstelling en medewerking!