U bent hier

Het Pe@r-café breidt uit

hellingCoördinator André keerde zopas terug uit Ethiopië en gaf ons de laatste stand van zaken.

  • De laptops voor het Pe@r-café zijn aangekocht. De volgende stap is de wifi installeren. Een van de plaatselijke begeleiders brengt dit in orde. Dan kan er eindelijk gestart worden met webleren!
  • Het stadsbestuur besliste om nog enkele hutten bij te plaatsen.
  • Coördinator Tsega, stuurt ons nog een lijst met materiaal dat ze nodig hebben voor de dagdagelijkse werking. Tsega zal dit materiaal ter plekke aankopen.
  • En dan zijn er nog enkele praktische zaken die moeten geregeld worden: bewegwijzering, een veilig voetpad naar de helling waar het Pe@r-café gelegen is en deftige toiletten.

Het valt op hoeveel mensen er direct of indirect betrokken zijn bij projecten in het Zuiden. We ontmoetten in Lalibela bijvoorbeeld een groep vrijwilligers uit een Limburgs ziekenhuis. Ze kwamen een tijd in het ziekenhuis van Lalibela werken. “Verbazend hoe een simpele breuk het einde kan betekenen van een loopbaan,” vertelde een van hen. Gelukkig is het operatiekantoor vrij goed uitgerust omdat het ziekenhuis gesponsord wordt door verschillende bedrijven.

Het komt er bij ontwikkelingshulp op aan elkaar aan te vullen, niet te overlappen. Ook moeten we aandacht hebben voor een evenwichtige verdeling van de hulp. Mensen die echt hulp nodig hebben, mogen we zeker niet vergeten.  

Veelbelovend is het contact dat we binnenkort hebben met een vertegenwoordiger van Close the Gap. Dit is een door de Verenigde Naties erkende ngo die de digitale kloof wil dichten met de derde wereld. Zij tonen interesse in ons project.