U bent hier

Verklein de kloof

computerlesDe voorbije week zaten we samen met een medewerker van Close the Gap, een wereldwijde organisatie die de kloof tussen Noord en Zuid op het vlak van informatietechnologie wil verkleinen.

Wat ze bijvoorbeeld doen is afgeschreven pc’s een tweede leven geven in het landen in het Zuiden. Ze testen de toestellen, verwijderen alles en voorzien ze van nieuwe software. Daarna bezorgen ze de pc’s aan lokale organisaties. Naast pc’s schenken ze ook servers, printers, routers, beamers, tablets en smartphones. Zij regelen de vlucht om de producten ter plekke te brengen en de lokale organisatie neemt de importformaliteiten op zich.

Verder biedt Close the Gap ook webopleidingen aan in het Zuiden. Misschien kunnen we met hen samenwerken en hun opleidingen aanbieden in het Pe@r-café. We beantwoorden in ieder geval aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een samenwerking.

  • Pe@r-café is een educatief en geen commercieel project.
  • De basisinfrastructuur is er.
  • De basiskennis over onderhoud en opleiding is aanwezig.

De medewerker van Close the Gap gaat ons de gegevens van hun contactpersoon in Ethiopië bezorgen.  We gaan zeker de mogelijkheden tot samenwerking aftasten.