U bent hier

Vertrekkensklaar

kinderenVrijdagnamiddag. De valiezen staan klaar. Ik stel onze delegatie even voor:

  • Jos en ikzelf. Wij waren beiden jarenlang instructeurs, maar zorgen er nu als ‘servicemanagers’ voor dat alles op wieltjes loopt in de competentiecentra waarvoor we verantwoordelijk zijn.
  • Mijn vrouw Lisette. Zij is directrice in een middelbare school in Peer.

Vanavond laat vliegen we naar Addis Abeba, hoofdstad van Ethiopië. We houden één tussenlanding in Parijs. Zaterdagochtend zetten we er voet aan de grond om meteen daarna door te vliegen naar Lalibela. We kregen de vereiste inentingen en hebben -naast onze persoonlijke spullen- behoorlijk veel licht en klein materiaal ingepakt zoals stylo’s, kleurpotloden, tasjes, T-shirts, polo’s, petjes, zout- en peperpotjes, serveerschalen… We kijken er naar uit om een en ander in het Pe@r-café en de plaatselijke school uit te delen.

De voorbereiding voor deze reis was intens. We hebben onder meer concreet uitgeschreven wat we precies willen bereiken om achteraf van een geslaagde trip te kunnen spreken. Het belangrijkste: de behoeften in Lalibela in kaart brengen. Dat kan alleen door onze contactpersonen ter plaatse aan te sporen een uitgebreid reisprogramma uit te werken. Met nuttige meetings en bezoeken aan allerlei organisaties. En dat lijkt alvast geslaagd: enkele dagen geleden kregen we het definitieve programma voor ons werkbezoek in de bus. Het ziet er veelbelovend uit!

Eens we terug zijn, hopen we allerlei acties op poten te zetten om gepast in te spelen op de behoeften in Lalibela. Onze collega’s die achterblijven bereiden achter de schermen alvast een en ander voor…

Tot hier toe weten ons gesteund door onze directies, het projectteam en onze achterban. Aan allen: bedankt voor de vele sympathiebetuigingen. We houden jullie op de hoogte. Als alles meezit, komt de volgende post live vanuit het Pe@r-cafe. Lalibela, here we come!
 

Reacties

Fier op mijn collega's!
Goed voorbereid is het halve werk: doelstellingen vooropstellen, reisprogramma, cadeautjes, .... . Zo ken ik jullie.Keep up the good spirit!
Knap werk wat jullie daar leveren !!!
Veel succes ter plaatse. Ik volg jullie op de voet.
echt mooi wat jullie doen, ik wens jullie veel succes en dat het tot een goed einde mag komen en natuurlijk ook veel plezier daar
Mooi initiatief, met professionele aanpak, direct naar de betrokkenen.We wensen jullie veel vruchtbare en leerrijke ontmoetingen, en kijken uit naar verder nieuwsMia en Martin