U bent hier

VDAB-medewerkster Liesbeth - oktober 2012

Lang geleden, dus tijd voor een nieuwsflash!

De nieuwe school (foto's) -vlakbij het Kwale hospitaal, de geasfalteerde hoofdweg en de hotels- groeit flink dankzij de plaatselijke vaklui. Ze werken met de middelen die Annick for Kenya kreeg van Van Katoen, en ze geven ook letterlijk van katoen! De metselwerken zijn klaar, nu moet het dak er nog op, dan nog de binnenafwerking en dan... klaar voor gebruik. In het nieuwe gebouw zullen een nieuwe school, een naaiatelier én een winkel onderdak vinden.

Eddy is zondag met een team van 4 mannen vertrokken om er een week te gaan helpen. Zo kunnen ze ook al concrete afspraken en plannen maken voor onze activiteiten daar binnen enkele maanden. Misschien vinden ze zelfs al enkele nieuwe naaimachines. Ook Marieke Vervoort is mee. Wat een avontuur voor haar, en dan nog zonder haar trouwe hond en begeleider Zenn. Marieke is rolstoelgebruiker en heeft op 1 september, de dag van Annick’s verjaardag, een zilveren medaille behaald bij de Paralympics in Londen. Ze droeg haar overwinning op aan Annick. Prachtig Marieke, geniet van je verblijf in Kenia.

Ondertussen hebben we binnen VDAB grootse plannen. Onze nieuwe MVO-collega Marie Martens (MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) heeft het plan opgevat om elk jaar één MVO-project van een VDAB-collega onder de aandacht te brengen. Zo kunnen we meeleven met de avonturen en de inzet van onze collega’s, en kunnen we hen ook effectief ondersteunen. Annick For Kenya mag de spits afbijten en wordt het project voor 2013. Joepie!

We hebben intern een oproep gelanceerd om drie VDAB’ers te vinden om mee te helpen in de nieuwe school. Het gaat om een instructeur lassen, iemand die zich bezighoudt met de verkoop en de boekhouding van het winkeltje, en iemand extra voor de naaischool. Het was even bang afwachten op kandidaten, maar ze liepen onmiddellijk vlotjes binnen. Onze oproep was geslaagd! Begin november doen we de selectiegesprekken en stellen we onze ploeg samen. Verbazend fijn om het enthousiasme te lezen van voor mij nog onbekende collega’s.

Vanuit het Mode-onderwijs hebben we ook al een engagement voor een docente: Gert Vandecruys, coördinator en docent voor de lerarenopleiding bij Plantijn Hogeschool Antwerpen, gaat mee. Meer nog, er zal bekeken worden of Annick’s Fashion School kan uitgroeien als stageplaats voor Belgische studenten. Kwestie van de continuïteit te garanderen als we terug thuis zijn. Ook studenten van de Plantijn Hogeschool gaan meewerken bij het uitwerken van de oefeningen en prototypes. Ik hou jullie op de hoogte!

2de school

2de school

2de school