U bent hier

Webdesigner Danny - augustus 2007

Vandaag is mijn laatste werkdag bij de klant in Brussel. Morgenvroeg vertrek ik op vakantie.

Ik heb een aantal vrienden die in het buitenland wonen en werken, en mijn vakanties gaan meestal naar het bezoeken van die vrienden. Het grote voordeel is dat je een gids hebt die de streek goed kent, en dat je je vlugger thuis voelt.

Dit keer ga ik een vriend opzoeken in Montreal, Canada. Het is alweer geleden van ... vorig jaar oktober. Toen beviel het me enorm. Ik kwam net van New York en in tegenstelling tot de grote drukte en paranoïde beveiliging daar, voelde Montreal veel vrijer en Europeser aan. De naam Montreal komt trouwens van de heuvel die midden in de stad ligt: de Mont Royal. De stad heeft een vrij jong karakter door de vele hogescholen en universiteiten, en is perfect tweetalig. De overheid van Quebec mag dan wel verkregen hebben dat alle officiële borden enkel nog in het Frans bestaan, je kan net zo goed in het Engels als in het Frans je weg vinden. Montreal blijft natuurlijk wel nog een grote stad naar Amerikaans model, maar iets overzichtelijker.

Ik kijk echt uit naar het bruisende leven van een grootstad, en de energie die ik daar kan opdoen. Ik kom waarschijnlijk weer helemaal herboren terug ...

Gepost op 2 augustus 2007