U bent hier

Collega's

's Middags ga ik graag buiten eten, weg van het kantoor. Nu de broodjeszaak op de hoek wegens vakantie dicht is ga ik vaker "uit eten". Vooral het Aziatische restaurantje, een paar straten verder, is een populaire bestemming, hoofdzakelijk vanwege de lage prijzen en de ruime porties.

Meestal lunch ik met een of meerdere collega's en af en toe wordt er gebrainstormd bij het eten. Maar meestal gaat het wel over niet-werkgerelateerde dingen: interesses, hobby's, liefdesleven, roddels, enz... Buiten het werk leer je je collega's ook echt kennen, je krijgt een vollediger beeld van hoe ze zijn.

Onlangs was ik met twee collega's naar een webdesignconferentie in Londen. Door een hotelkamer te delen en heel de dag samen door te brengen leer je je collega's best wel intiem kennen. :-) Wanneer het dan ook nog klikt kom je in een zone tussen collega en vriend terecht. Je weet te veel van iemand om gewoon collega's te zijn, maar je hebt nog niet voldoende achtergrond en tijd om echt vrienden te zijn.

Uit de meeste jobs of stages heb ik wel zo'n soort vriendschap overgehouden. Mensen met wie ik af en toe nog afspreek om eens een pintje te gaan drinken. Ex-collegavrienden. Of zo.