U bent hier

Inspiratie

Sommige dagen heb je het ene idee na het andere, sommige dagen heb je er geen. Vandaag is een van die dagen dat er weinig creatiefs gebeurt in mijn brein.

Ik heb nooit aan een bureau kunnen zitten en creatief denken. De beste ideeën komen bij mij op andere momenten: bij het sporten, onder de douche, in bed ...

Een leuk of trendy café, ja, daar kan ik creatief bezig zijn. Het juiste muziekje op de achtergrond en ik zie in alles iets wat ik kan (her)gebruiken. De kleurschakeringen gevormd door de verlichting op de muur, de speelse typografie op de menukaart, de lay-out of ongewone kleurcombinatie van een folder of tijdschrift, zelfs de vorm van een vlek gemorste koffie op de krant ... Geef me dan een kladblok en ik begin te schetsen.

Ik heb wel eens iets gelezen over een creatief bedrijfje in de Verenigde Staten dat geen eigen kantoor had, maar werkte vanuit een koffieshop (niet het Nederlandse soort koffieshop, hé). Ze gebruikten een deel van de ruimte om te werken, met laptops en via het draadloos netwerk van de koffieshop. In ruil dronken en aten ze daar de hele dag. Ik vind dat een heel inspirerend idee, ik kan me best in zo'n situatie inleven.

Helaas zijn er in België zo geen bedrijven en schrijf ik dit gewoon gezeten achter mijn bureau op kantoor. Maar vanavond ben ik vrij.