U bent hier

Soms moet je vechten

Het bedrijf waar ik voor werk heeft geen echte website. Alleen een tijdelijke éénpaginasite. Voor een bedrijf in de sector webdesign en webontwikkeling is dat bijna ironisch. Maar 't is wel begrijpelijk omdat het nog heel jong is en de meeste klanten via andere kanalen gevonden worden.

Een paar weken geleden werd ik gevraagd om te beginnen met het ontwerp van een echte website, een opdracht die ik wel zie zitten. Omdat ik slechts een dag per week op kantoor ben (de andere dagen zit ik in Brussel bij de klant) en er nog werk voor andere klanten hogere prioriteit heeft, kon ik daar nog niet zo veel tijd aan besteden als ik wou. Ik heb er eigenlijk alleen nog maar 's avonds na mijn uren aan gewerkt. Ik kreeg wel al (opbouwende) kritiek op een eerste schets van een collega-designer. Kritiek waar ik veel aan heb gehad.

Toen ik vorige week op kantoor was zag ik op het prikbord een aantal designs hangen voor onze site, gemaakt door externe kantoren. Welnu, zoiets motiveert mij. Ik was helemaal niet op de hoogte dat die opdracht intussen was uitbesteed aan anderen. Tot dan was ik er maar half mee bezig, maar nu heb ik een motivatie gevonden in die externe concurrentie. Het zal ook wel een beetje mijn ego zijn, want ik wil die site erg graag ontwerpen. Ik wil daar trots op kunnen zijn. Na een blik op het werk van de concurrenten heb ik wat meer inspiratie (er zitten sterke dingen tussen). Maar ik zag ook al meteen enkele gaten in hun voorstellen. Tijd voor beter dus. Ik weet wat gedaan deze week, want vrijdag ben ik weer op kantoor en moeten mijn ideeën tot een concreet voorbeeld gevormd worden ...