U bent hier

Nieuws over online leren

Heb jij trouwe klanten? Van die klanten die steeds bij jou aankloppen? Die altijd terugkomen?

Dat zijn je vaste klanten je kent hen op je duimpje. Ze zijn joviaal, zakelijk, onzeker of dominant en je weet perfect hoe je met elk van hen om moet gaan. Vriendelijk en beleefd ben je altijd, dat spreekt vanzelf. Toch blijkt dat af en toe een uitdaging want klanten laten zich ook wel eens van hun slechtste kant zien. En is vriendelijk en beleefd zijn eigenlijk wel hetzelfde als klantgericht handelen? Leer het of fris het op met onze nieuwe online cursus ‘Omgaan met klanten’.

We spitten de volgende thema's uit:

  • Wie zijn je interne en externe klanten?

  • Hoe leg je de focus op de klant?

  • Wat is het belang van een goede werksfeer?

  • Hoe zorg je ervoor dat je klanten trouwe klanten worden?
     

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.
 

VDAB biedt ook twee workshops over klantgericht communiceren aan, namelijk

  • Klantgericht communiceren: duidelijke e-mails en heldere gesprekken

  • Klantgericht communiceren: constructieve taal bij klachten

Wil je graag deelnemen? Surf naar vdabworkshops.be en kies de tab ‘Talen’ om je in te schrijven.

 

Gepost op 26 april 2017

Deze job wil je echt heel graag hebben! Je hebt je motivatiebrief en cv met veel zorg opgesteld en ja, je mag op gesprek. Ook het interview verloopt vlotjes tot… ‘Racontez quelque chose de vous-même’. Je wist dat een basiskennis van Frans een vereiste was, en die heb je! Maar nu je het ook moet bewijzen, krijg je het zweet in je handen en weet je amper een paar woordjes te stommelen. Dit is erger dan je ergste nachtmerrie!

Een goed sollicitatiegesprek staat of valt met een goede voorbereiding. Je weet nooit precies wat een werkgever zal vragen, maar je kan je ook in het Frans voorbereiden op veelgestelde vragen. Als je hier op voorhand over nadenkt, kom je veel zelfzekerder over. Onze online cursus ‘Solliciteer zelfzeker in het Frans’, gecombineerd met een workshop, is de perfecte voorbereiding op elke sollicitatie waarbij kennis van het Frans gevraagd wordt.. 

Je neemt zelfstandig het online cursusmateriaal door en volgt daarna een workshop van een halve dag. Tijdens de workshop krijg je hulp van een professionele coach bij het inoefenen van je sollicitatiegesprek. Via praktijkgerichte opdrachten overwin je je angst om Frans te spreken en vergroot je je spreekvaardigheid. Je leert je motivatie toe te lichten en te bewijzen dat je de geschikte kandidaat bent. Je oefent om je capaciteiten in de verf te zetten, je persoonlijke vaardigheden aan te tonen en je opleiding en ervaring te verduidelijken. 

Heb je een goede basiskennis van het Frans en wil je bij je volgende sollicitatiegesprek vol zelfvertrouwen zelfs de lastigste vragen kunnen beantwoorden? Schrijf je dan nu in voor ‘Solliciteer zelfzeker in het Frans’:

Gepost op 20 april 2017

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Uiteraard heb je alle mogelijke vragen en antwoorden tot in de puntjes voorbereid. Over het bedrijf, over je competenties, je zwakke en sterke kanten, … 
Maar ben je ook voorbereid op de vraag of je digitaal kan publiceren? Bedrijven bannen het papier en stappen over naar digitale publicaties. In tal van functies – van administratieve assistenten tot verkopers, boekhouders en nog veel meer – behoort digitale communicatie tot het takenpakket. Kan jij een digitale nieuwsbrief maken, of een e-zine of een jaarrapport? Bezorg jezelf die extra troef bij je komende sollicitaties! 

Wil je nog een stap verder gaan en ook websites ontwerpen? Dat kan met Muse! Muse is een heel gebruiksvriendelijk pakket waarmee je zonder kennis van HTML-code websites van een of meer pagina’s bouwt. Het resultaat is een verzorgde site, die er goed uitziet in elke browser en op elke schermgrootte en die je kan omzetten naar een versie voor smartphone en tablet.

In een combinatie van online leren met drie workshops leer je ‘Bedrijfspublicaties ontwerpen’: schrijf je in!
In twee extra workshops leer je ook ‘Muse: websites bouwen zonder code’: schrijf je in!
De intakeworkshop is gemeenschappelijk voor Bedrijfspublicaties en Muse. Na een kort gesprek start je met de programma’s van Adobe. Je coach stippelt samen met jou een leertraject op maat uit, geeft je nuttige tips én de mogelijkheid om je in te schrijven voor de volgende workshops.

Gepost op 13 april 2017

Ben jij een geboren verkoper?

Of net niet… Maar je wil wel graag in de verkoop werken? Dan is er goed nieuws voor jou: verkopen kan je leren!

In de verkoop krijg je met mensen te maken, en die zijn weinig voorspelbaar. Het is de kunst om je klant te leren inschatten en tegelijk zijn behoeften te ontdekken. Absolute regels en waarheden zijn er niet, maar met de nodige kennis van een aantal verkoopstrategieën behoud je de controle over het verkoopproces en kan je bijsturen waar nodig.

In onze vernieuwde online cursus ‘Ontwikkel je verkooptalent’ staan de stappen in het verkoopproces centraal: van prospectie tot deal. Je krijgt een schat aan praktische tips over alles wat bij de verkoop komt kijken.

Wil jij je verkooptalent verder ontwikkelen? Schrijf je dan snel in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 6 april 2017

Stel: je moet een rapport maken, een verslag of een thesis. Soms loop je dan verloren in de grote hoeveelheid informatie. Gelukkig biedt MS Word 2013 je allerlei technieken om grote documenten efficiënt op te bouwen.

In een praktijkgerichte workshop van een halve dag tover je een grote hoeveelheid informatie om tot een helder en overzichtelijk document. Je leert hoe je meerdere secties gebruikt, een correcte pagina-indeling, kop- en voetteksten, voet- en eindnoten. 

Heb je al een goede basiskennis van MS Word 2013? Wil je nu leren hoe je grote documenten te lijf gaat? Kom op 26 april of op 8 juni naar Antwerpen en neem deel aan de workshop 'Meer over Word: grote documenten'.

Schrijf je nu in!
 

Gepost op 30 maart 2017

De zorg voor het milieu – en ook voor onze portemonnee – maakt bewust duurzaam bouwen absoluut noodzakelijk. Zonnepanelen en isolatie zijn de best gekende voorbeelden, maar duurzaam bouwen of verbouwen is zo véél méér. 

De online cursus ‘Bewust duurzaam bouwen’ neemt je mee naar de familie Bosmans, die een nieuwe duurzame woning gebouwd heeft. Daarna bezoek je de familie Frederiks, die een bestaande woning bewust duurzaam gerenoveerd heeft. Je steekt heel wat op van beide families, in een eenvoudige interactieve animatiefilm. Uit de film blijkt ook hoe belangrijk het is dat vakspecialisten in de bouwsector zich bekwamen in groene vaardigheden.

Heb je plannen om te bouwen of te renoveren? Werk je in de bouw of wil je er gaan werken? De cursus ‘Bewust duurzaam bouwen’ is een must voor jou!
Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 23 maart 2017

Ja, natuurlijk heb je gehoord van Facebook, Twitter en LinkedIn. Weet je ook wat die sociale media inhouden en wat je ermee kan doen? Ontdek het spelenderwijs:

Deze social media game komt uit de online cursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Ook jij hebt dankzij de enorme groei van de sociale media unieke kansen om jezelf positief in beeld te brengen. Zorg ervoor dat je gezien wordt met al je kwaliteiten als toekomstige werknemer. Leer socialiteren!
Je begint met een profiel op Facebook, LinkedIn en Twitter. Als je al een profiel hebt, kijk het dan eens grondig na. Wat leest je toekomstige werkgever als hij je naam intypt in Google? De tweede stap is netwerken: contacten leggen met andere mensen, delen dat je een nieuwe job wil, zelf vacatures zoeken. En als je echt alles uit de kast wil halen, dan bouw je aan je digitaal imago. Wat dacht je van een visueel cv, een eigen blog, of zelfs een eigen website? Dàt is pas socialiteren: jezelf in de sociale media presenteren met alle digitale mogelijkheden die er zijn.

Leer er alles over in de online cursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Schrijf je vandaag nog in als werkzoekende of als werknemer.
 

Welke zijn de diverse mogelijkheden en kanalen binnen VDAB waar jij kan leren sterker in je schoenen te staan bij je volgende sollicitatie? Werk je liefst met een app, ga je voluit voor een webinar, geef je de voorkeur aan online leren, trek je de kaart van een live contact of...?  Je komt het allemaal te weten in onze webinar Wegwijs in sollicitatiebegeleiding en je vindt een begeleiding die 100 % bij je past!

Deelnemen doe je gewoon aan jouw pc met internetverbinding. Je krijgt een overzicht van alle tools en informatiekanalen op de VDAB-site. Tijdens de webinar is er zeker ook tijd om vragen te stellen via de chatruimte. 

Schrijf je nu in voor de webinar van donderdag 16 maart om 11 uur.
 

Gepost op 9 maart 2017

Wie ooit gepest werd, kent het gevoel: je wordt overvallen door machteloosheid en het lijkt alsof je er helemaal alleen voor staat. Zou je iemand in vertrouwen nemen of toch beter niet? En als je dan eindelijk de stap zet om het iemand te vertellen, loop je kans dat hij je niet ernstig neemt en je de raad geeft het je allemaal niet te hard aan te trekken…

Toch hoef je je niet zo machteloos en alleen te voelen als je gepest wordt. Onze online cursus 'Pesten en geweld? Genoeg is genoeg!' helpt je een flinke stap op weg om het heft weer in eigen handen te nemen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd wordt: slachtoffers, getuigen en leidinggevenden. Hoe ontstaat grensoverschrijdend gedrag? Wat zijn de gevolgen? Hoe moet je reageren? Hoe kan je het verwerken? Welke preventiemaatregelen kan je treffen? Wat zegt de wet? Welke mensen kunnen advies geven waar je echt iets aan hebt? Je krijgt ook heel wat oefeningen en praktische tips.

Heb je te maken met pesten en geweld? Neem nu de beslissing: genoeg is genoeg!

Schrijf je nu gratis in voor de online cursus ‘Pesten en geweld? Genoeg is genoeg!’ als werkzoekende of als werknemer.
 

Gepost op 2 maart 2017

Weet je niet goed welke online cursus te kiezen? Wil je bijvoorbeeld weten welke cursus of training het best past bij jouw voorkennis en het doel dat je voor ogen hebt? Vind je niet wat je zoekt? Of wil je verschillende cursussen volgen en twijfel je over de juiste volgorde? Dan helpen we je graag verder via chat.

Elke werkdag kan je tussen 10 en 12 uur met ons chatten als je met een oriëntatievraag zit. We maken je wegwijs in ons aanbod online cursussen: van talen tot persoonlijke vaardigheden, van solliciteren tot ontslagverwerking, van pc-pakketten tot informatica en webdesign en nog veel meer.

Is de chat gesloten (of overbezet)? Dan kan je een bericht achterlaten en krijg je zo snel mogelijk antwoord via mail.

Ga door naar de chat!