U bent hier

Nieuws over online leren

Wat heb je nodig om professionele telefoongesprekken in het Engels aan te durven? Ook al heb je enkel een basiskennis van het Engels, toch kom je al een heel eind als je ook kennis hebt van de specifieke woordenschat, de belangrijkste uitdrukkingen en goede telefoontechnieken. Je leert dit alles in onze vernieuwde online cursus Engels - Klantgericht telefoneren. Na de eerste vier hoofdstukken kan je taken zoals doorverbinden, boodschappen noteren en afspraken beheren al vol vertrouwen op jou nemen.

Met een iets betere kennis van het Engels kan je ook de volgende vijf hoofdstukken doornemen. Je leert hoe je op een elegante manier problemen oplost, hoe je correct reageert in moeilijke situaties en hoe je op een duidelijke manier informatie of instructies geeft. Zelfs facturatie - en alles wat daarmee verkeerd kan gaan - en commerciële gesprekken komen aan bod.

Je start elk hoofdstuk met het onderdeel ‘skills’, waar je uitleg krijgt over de telefoontechnieken. In het onderdeel ‘practice’ krijg je een aanbod van relevante telefoongesprekken die je in willekeurige volgorde kan doornemen. Na elk gesprek volgen oefeningen. Alle relevante uitdrukkingen uit het hoofdstuk vind je onder ‘expressions’. Je kiest zelf of je ‘expressions’ doorneemt voor of na ‘practice’. Tot slot geeft het onderdeel ‘role plays’ je de mogelijkheid om zelf te oefenen vooraleer je het volgende hoofdstuk aanvat.

Heb je een basiskennis, een iets betere of zelfs een goede kennis van het Engels? Zoek je op jouw niveau technieken, woordenschat en oefeningen om je beter voor te bereiden op je zakelijke telefoongesprekken? Schrijf je dan in voor de online cursus Engels - Klantgericht telefoneren.
 

Weet je van aanpakken? Ben je van alle markten thuis? Zit je nooit verlegen om een creatief idee? Dan is de logistieke sector een logische keuze! Wist je dat de logistiek een boeiende en veelzijdige sector is met heel veel tewerkstelling? Neem maar eens de proef op de som en check het aantal vacatures.
 
Wil je zelf graag kennismaken met de logistieke sector? Dan is de online cursus 'Logistiek: inleiding' ideaal. Je komt meer te weten over de opbouw van de goederenstroom, de aankoop-, productie-, transport- en opslaglogistiek, reverse logistics en douane. Bovendien krijg je een goed zicht op de verschillende functies in de logistieke sector. Al van bij het begin van de cursus kan je je online coach contacteren om jezelf even voor te stellen. Dat is zelfs warm aanbevolen! Eens je coach je beginsituatie kent, zet hij je op het juiste pad binnen de logistiek en gidst hij je door de cursussen die het beste bij jou passen. De cursussen én de coaching zijn gratis.
 
Iets voor jou? Schrijf je dan snel in voor de online cursus 'Logistiek: inleiding'.

Ben je al goed thuis in de logistieke sector, maar wil je je verder verdiepen in een bepaald aspect ervan? Bekijk dan zeker ons aanbod Logistiek.

Twijfel je nog of je wel of niet zal deelnemen aan de workshops ‘Presenteren’? D. deed het wèl en ze stuurde ons achteraf dit hartverwarmend mailtje:

Beste coaches

Ik ben bijzonder tevreden over de workshops ‘Presenteren’ en over de coaches die ik mocht leren kennen. In mijn voorbije professionele leven heb ik al heel veel voor publiek gesproken en lezingen gegeven, maar van jullie heb ik toch nog bijgeleerd. De opgedane kennis, vaardigheden en tips heb ik graag gebruikt om mijn project te presenteren aan een internationale jury. Ik kreeg veel lof voor mijn presentatie, zowel van mijn collega’s als van de jury en dat stemde me uiteraard blij. Maar nu komt het: mijn project is geselecteerd! 

De presentatie doet nog steeds dienst: ik heb die al aan heel wat geïnteresseerden en mogelijke partners en investeerders laten zien en de reacties zijn steeds heel positief. Momenteel ben ik een nieuwe presentatie aan het bedenken, om in onze interne groep te laten zien hoe we het project willen uitwerken. Voor later plan ik nog een andere, meer uitgebreide presentatie, om het project te presenteren aan een ruim publiek.

Dit wilde ik jullie graag even laten weten. Ik blijf jullie heel erkentelijk voor de leerrijke workshops en voor de deskundige en vriendelijke wijze waarop jullie die hebben gebracht. Ik heb in mijn vrienden- en kennissenkring al heel veel mondelinge reclame gemaakt voor de VDAB-workshops en ik zal dat blijven doen.

Met vriendelijke groeten
D.

VDAB feliciteert D. met haar prachtige pres(en)tatie en wenst haar veel succes met haar project. 

Vroeg of laat is het bij jou ook zover: je wordt gevraagd om een nieuw product voor te stellen aan klanten, cijfergegevens toe te lichten op een vergadering of jezelf te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Laat niets aan het toeval over en schaaf snel je competenties bij tijdens de workshops ‘Presenteren’.

 

Boek snel resultaten met onze unieke combinatie van:

 • online cursussen
 • online coaching
 • workshops onder begeleiding van een professionele coach

Zoek je een job met boekhouden en is het nodig om je kennis op te frissen of de nieuwste technieken te leren om de stap naar een nieuwe uitdaging gemakkelijker te zetten?

Kom dan naar één of meer workshops voor een grondige update. Je werkt intensief en praktijkgericht rond een afgelijnd topic uit accountancy, boekhouden, BTW, debiteurenbeheer of financieel inzicht. Een professionele coach begeleidt je daarbij. Je leert heel snel want je focust alleen op datgene wat je echt nodig hebt. Voor het beste resultaat combineer je de workshops met online leren. De online cursussen, de begeleiding en de workshops zijn helemaal gratis voor jou als je werkzoekende bent of als je studeert of werkt.

Op vdabworkshops.be vind je alle praktische informatie: aangeboden topics, nodige voorkennis, data, uurregeling en adressen. Pluis de kalender accountancy maar eens grondig uit. Je zal aangenaam verrast zijn. En… superhandig: via de kalender schrijf je je meteen in voor de workshops van jouw keuze.

Tot binnenkort!

 

Heb jij al een goede basiskennis van MS Access en wil je nu meer complexe databases met geavanceerde functies kunnen gebruiken? Wij hebben voor jou twee online vervolmakingscursussen klaar staan. Check vooraf even of je voldoende basiskennis hebt. Kan je al:

 • een nieuwe database maken;
 • opgegeven tabellen maken, velden definiëren en eigenschappen instellen, een sleutelveld aanduiden;
 • werken met gegevens in tabellen;
 • selectiequery's ontwerpen, criteria definiëren, werken met parameters, topwaarden en groeperingen;
 • eenvoudige formulieren ontwerpen en wijzigen;
 • eenvoudige rapporten ontwerpen, aanpassen en afdrukken?

Dan ben je klaar om met de vervolmaking te starten. 

Voel je dat je nog niet sterk genoeg in je Access-schoenen staat? 
Dan is de basiscursus ‘MS Access 2013 Deel 1 - Basis’ jouw ideale startpunt.

Schrijf je in voor

 

Gepost op 7 december 2017

Je vlot kunnen uitdrukken in het Frans: het is en blijft een troef zowel in je persoonlijk als je professioneel leven. Heb je wel theoretische kennis, maar durf je het woord niet te nemen in het Frans omdat je bang bent om fouten te maken? Dan is deze workshop echt iets voor jou. In een veilige omgeving, waar fouten maken toegelaten is en iedereen leert van iedereen, vergroot je je zelfvertrouwen en je vaardigheden om je in het Frans uit te drukken. Een taal leer je en onderhoud je immers door ze veel te spreken.

Tijdens deze intensieve workshop van een halve dag spreek je samen met andere cursisten over vertrouwde thema’s zoals werk, vrije tijd, of actuele gebeurtenissen. Je verklaart kort je mening, plannen of reacties. Je coach helpt je met je woordkeuze, stijl en taalgebruik.

Het is een troef als je vooraf onze online cursussen doorneemt: 'Frans - Algemene taalkennis - beginners' of 'Frans - Algemene taalkennis - gevorderden'.

De workshop Frans conversatietafel start vanaf januari in het VAC te Gent, vlakbij het station. Inschrijven kan vanaf nu! Surf hiervoor naar vdabworkshops.be en klik op de tab Communicatie.
 

Kan je leren communiceren met een online cursus? Zeker!

In een paar uurtjes tijd krijg je een beter inzicht in hoe communicatie werkt en word je je bewust van je eigen manier van communiceren. Tal van filmpjes, audiofragmenten en oefeningen helpen je daarbij. De cursus is doorspekt met eenvoudige tips. Pas ze toe, eentje per dag of per week, en je zal versteld staan van het resultaat.

De cursus bestaat uit drie modules:

 • Inleiding
  Communicatie is de basis van alle sociale vaardigheden. Dat zie je ook in de meeste vacatures terugkomen. Maar wat betekent 'communicatievaardig zijn'? Wanneer communiceer je goed? Daar gaan we in de inleiding op in.

 • Proces zender-ontvanger
  Het communicatieschema zender-ontvanger is bij veel mensen bekend. In deze module verdiep je je inzicht erin. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen leer je hoe complex de interpersoonlijke communicatie eigenlijk is en welke elementen zoveel misverstanden veroorzaken. Je leert eruit hoe je zelf beter kan communiceren.

 • Het vierorenmodel
  Communiceren is een complexe activiteit, waarbij je veel aandacht moet schenken aan de manier waarop je je boodschap formuleert en hoe ze overkomt bij de ontvanger. Schulz von Thun heeft het vierorenmodel ontwikkeld, waarbij hij zich baseert op het gegeven dat we met verschillende oren naar een boodschap luisteren. Wat dat model inhoudt, leer je in deze module. Je leert ook hoe je goed inspeelt op deze moeilijkheid in de communicatie.

Klik hier om je meteen in te schrijven voor de online cursus Communiceren kan je leren.

"Op een ochtend - na een veel te lange treinrit - begroet een collega mij met een grapje over een vlek op mijn bloes. En ineens gaat bij mij het licht uit. Ik weet niet eens meer of ik iets of niets gezegd heb, of ik geroepen of gehuild heb. Ik weet alleen nog dat ik vertrokken ben, weer de trein op, richting dokter. Diagnose: burn-out."

Aan het woord is Karine, maar het kan iedereen overkomen! Het gevoel opgebrand te zijn treft vaak mensen die heel gedreven en gemotiveerd jarenlang hart en ziel in hun werk gelegd hebben. En plots zijn ze leeg. Uitgeput, ontmoedigd en zwaar teleurgesteld. De aanleiding kan een klein voorval zijn. De oorzaak is jarenlange overbelasting.

Burn-out is een energieziekte die bij velen om de hoek loert. Tienduizenden Vlamingen worden er jaarlijks daadwerkelijk mee geconfronteerd. Laat het bij jou niet zover komen en zet vandaag de eerste stap in jouw persoonlijke preventie-actie tegen burn-out met de online cursus ‘Burn-out, nee bedankt!’ Je leert de symptomen herkennen, komt aan de hand van zelfonderzoek te weten of je risico loopt op burn-out en wat je kan doen om burn-out te voorkomen. Tijdig ingrijpen is de boodschap!

Schrijf je nu in voor de online cursus Burn-out, nee bedankt!

Klik hier om je in te schrijven

Digitale foto’s nodigen uit om bewerkt te worden. Fletse kleuren helderder maken, het contrast vergroten, rode oogjes verwijderen, bijsnijden of croppen: een foto wordt alleen maar mooier als je hem nabewerkt. Photoshop, met zijn zeer uitgebreide mogelijkheden, is hét fotobewerkingsprogramma bij uitstek. Het wordt gebruikt door fotografen, webdesigners en hobbyisten. Bij sollicitaties is kennis van Photoshop vaak een troef, en lang niet alleen in de grafische sector. Redenen genoeg dus om je eens te verdiepen in Photoshop.

Maar hoe begin je eraan? Doordat Photoshop zo uitgebreid is, hebben beginners het vaak moeilijk om uit te vinden hoe alles werkt. Speciaal voor wie nu met Photoshop begint, hebben we drie gratis online cursussen. Schrijf je snel in!

Photoshop: basis

Photoshop: foto’s bewerken

Photoshop: selecteren en detoureren

Gepost op 9 november 2017

 

Verval je ook steevast in termen zoals uitstekend, goed of matig als je je kennis van een vreemde taal moet omschrijven? Geef toe: dat kan beter. Precies kunnen beschrijven wat je kan in een bepaalde taal is een troef. Vooral tijdens sollicitaties is het van groot belang dat jij en de werkgever op dezelfde golflengte zitten en dat je potentiële werkgever een klare kijk krijgt op je kennis. Ook als je in een taalopleiding wil stappen, is inzicht in je beginsituatie noodzakelijk. Zelf kan je gerichter zoeken naar de opleiding die bij je past en wij kunnen je veel beter oriënteren en coachen.

Laat daarom je taalvaardigheid evalueren op een objectieve en betrouwbare manier met onze online taaltest. De test peilt naar je schrijf-, lees- en luistervaardigheid. Je hebt de keuze tussen Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. De test duurt gemiddeld 40 minuten en daarna ontvang je een overzicht van je resultaten.

Wil je weten of en hoe je talenkennis matcht met de vraag van de arbeidsmarkt? Wil je gerichter op zoek gaan naar een vacature of taalopleiding die bij je past?

Schrijf je dan nu in voor een online taaltest.

Gepost op 31 oktober 2017