VLAANDEREN.be

U bent hier

Nieuws over online leren

Hoe maak je een groot document helder en overzichtelijk? Hoe leid je de lezer vlot door de grote hoeveelheid informatie? En hoe kan je zelf snel en handig leren werken met grote documenten?

MS Word 2013 biedt je allerlei technieken om grote documenten efficiënt op te bouwen. In onze nieuwe online cursus leer je ze allemaal kennen en op de juiste manier inzetten:

 • werken met stijlen;
 • stijlen nummeren;
 • meerdere secties gebruiken;
 • pagineren en paginakenmerken per sectie instellen;
 • werken met verschillende kop- en voetteksten;
 • werken met voet- en eindnoten;
 • werken met een inhoudsopgave en indexen;
 • werken met andere verwijzingen zoals bijschriften en bladwijzers.

De cursus bulkt van de illustraties, instructievideo’s, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Voor hulp en feedback kan je terecht bij je online coach.

Schrijf je nu gratis in als werkzoekende of als werknemer.

Het is wel belangrijk dat je al een goede basiskennis van MS Word 2013 hebt vooraleer je grote documenten te lijf gaat. Heb je die basiskennis nog niet, volg dan eerst de online cursus MS Word 2013.

Heb je ooit je mailtje moeten verduidelijken? Of jezelf aan de telefoon betrapt op de woorden ‘nee nee, dat bedoel ik niet…’? Dan moeten we je eigenlijk niet overtuigen van het belang van klantgericht communiceren.

Met een helder taalgebruik in je e-mails en in je gesprekken bied je de klant zekerheid en vertrouwen. In een dynamische en positieve stijl reik je oplossingen aan en stem je de klant tevreden. Zelf win je er tijd en energie mee. Hoe je dat doet, in het Nederlands of in het Frans, leer je in onze online cursussen met workshops.

Je bereidt je voor op de workshops met een online cursus die je aan je eigen tempo doorneemt. En in de praktijkgerichte workshops kom je oefenen, je vragen stellen en feedback ontvangen. De ideale mix voor een blijvend resultaat!

Maak je keuze uit ons gratis aanbod en schrijf je snel in:

 

De sector van de brandstoffenhandel is steeds op zoek naar gemotiveerde werknemers. Wat telt, zijn je competenties. Iedereen is welkom, ook jongeren, vrouwen en personen uit kansengroepen. Om chauffeur in de brandstoffenhandel te worden, moet je een praktijkopleiding ‘Laden en lossen van een brandstofwagen’ volgen. 

Onze nieuwe online cursus ‘Brandstofhandel: info voor de chauffeur’ biedt je een noodzakelijke voorbereiding. Je krijgt informatie over de sector en over het beroep. Je leert de verschillende soorten brandstoffen kennen en je maakt je vertrouwd met veiligheidsvoorschriften en met alle handelingen die komen kijken bij het laden en lossen van brandstoffen. Deze cursus is tot stand gekomen in een samenwerking tussen VDAB en het Sociaal Fonds voor de Handel in Brandstoffen. Kwaliteit gegarandeerd!

Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.
 

Gepost op 5 januari 2017

Tijdens de feestperiode onderbreken we even onze werkzaamheden. We zijn er terug op 4 januari 2017. Je cursus blijft natuurlijk gewoon toegankelijk. Ook tijdens de kerstvakantie kan je online leren waar en wanneer je wil.

Hele fijne feestdagen voor elk van jullie!

Wil je op een snelle en doeltreffende manier bijleren? Dat kan tijdens onze praktijkgerichte workshops onder begeleiding van een professionele coach. De workshopskalender staat al klaar voor 2017, met een sterk gegroeid aanbod. Vanaf nu kan je behalve voor accountancy, ERP en human resources, ook workshops volgen voor MS Office, talen en persoonlijke ontwikkeling. Alle workshops zijn gratis voor werkzoekenden en werknemers die zich individueel inschrijven. En wil je je op een workshop voorbereiden met een online cursus? Ook dat kan snel, efficiënt en gratis.

Wat is het aanbod?
Is er voorkennis nodig?
Waar vind je alle praktische informatie?
Hoe schrijf je jezelf in?

Je vindt alle antwoorden op vdabworkshops.be.

 

Loop je wel eens te piekeren? Over het werk, over je relatie of je kinderen, over wat anderen van je denken, over het verleden of de toekomst, kortom: over het leven? Meestal gaat dat piekeren wel over. Maar als je het gevoel krijgt dat je in een doolhof beland bent en de weg niet meer vindt die tot een oplossing of een beslissing leidt, dan moet je beginnen met anders te denken. Denken maakt je immers tot wie je bent, tot wat je doet en tot hoe je je voelt.

Anders denken, hoe doe je dat? Allereerst door je gewoontes in vraag te stellen. Dan pas kan je bepaalde rituelen en patronen in je denken doorbreken. De online cursus ‘Ontwikkel je denkkracht’ helpt je daarbij en stimuleert je om met nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden je denk- en doepatronen verder te ontwikkelen. De moeite dus om wat tijd te investeren in dit fascinerende onderwerp.

Concreet komen de volgende leerdoelen aan bod:

 •     Je leert wat krachtig denken is en je komt meer te weten over verschillende soorten intelligentie.
 •     Je ontdekt welke beperkingen je hebt en leert die doorbreken.
 •     Je leert manieren bedenken om meer harmonie te creëren voor jezelf van binnenuit naar buiten.
 •     Je leert jezelf beter kennen en durft meer te vertrouwen op je intuïtieve krachten.

Voel je je aangesproken? Schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.

Gepost op 7 december 2016

VeiligheidsagentZoek je een job als veiligheidsagent? Of ben je al als veiligheidsagent aan het werk? Met een basiskennis van het Frans heb je een bijkomende troef in handen!

Onze nieuwe online cursus ‘Frans voor veiligheidsagenten’ loodst je door allerlei situaties die eigen zijn aan het werk van veiligheidsagenten. Gaandeweg leer je typische basiswoordenschat en formuleringen kennen en correct gebruiken. Verwacht geen saaie woordenlijsten. De cursus is heel praktijkgericht en gedocumenteerd met foto’s en audiofragmenten.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • beleefdheidsformules
 • identiteit controleren
 • onthaal en informatie
 • iemand wegwijs maken
 • veiligheidscontroles
 • veiligheidsinstructies
 • conflicten en hun oplossing
 • eerste hulp

Sta sterker in je schoenen als veiligheidsagent en schrijf je nu in als werkzoekende of als werknemer.
 

Gepost op 1 december 2016

Wil je aan de slag in de scheepvaartexpeditie? Bezorg jezelf een stevige onderbouw met onze nieuwe online cursus ‘Logistiek - Zeevervoer basis’.

Je maakt kennis met de internationale, de Europese en de nationale reglementering. Je ontdekt de belangrijkste evoluties en uitdagingen in het zeevervoer zoals de steeds grotere schepen en de groeiende aandacht voor het milieu. En je staat stil bij enkele grote actuele problemen waarmee het zeevervoer kampt: piraterij en verstekelingen.
Hoe exploiteren reders hun vloot en waar moeten zij nu en in de toekomst rekening mee houden? Dat kom je te weten in het hoofdstuk shipping management.
Tot slot volg je het proces van zeevervoer op vlak van administratie en logistiek, van boeking tot aflevering. 

Deze cursus maakt deel uit van ons groeiend aanbod online cursussen in de logistieke sector. De coaches helpen je graag met inhoudelijke feedback, maar ook met de uitstippeling van je leerpad. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een berichtje sturen waarin je jezelf even voorstelt.

Schrijf je snel in als werkzoekende of als werknemer, en stuur een kennismakingsmailtje naar je coach voor het allerbeste leerresultaat!

 

Procent berekenen als je een bloesje koopt met korting; de regel van drie toepassen om een recept om te rekenen van 4 naar 7 personen… rekenen is voor velen een dagelijkse gewoonte. En soms mag je best een beetje schatten en afronden.

Een heel andere dimensie krijgt je berekening als het om medicijnen gaat. Hoeveel zuurstof neem je mee voor mijnheer X voor een rit van 1 uur in de ziekenwagen? Hoeveel insuline dien je mevrouw Y toe, die 60 kg weegt? Verplegend personeel in ziekenhuizen moet feilloos de juiste dosis kunnen berekenen. Het kleinste foutje kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt.

Daarom hebben wij in nauwe samenwerking met de ziekenhuisapotheek van UZGent een webcursus ‘Medisch rekenen’ ontwikkeld. Werk je in een ziekenhuis, een rusthuis of kinderopvang? Moet je geregeld medicijnen toedienen? Neem dan zeker de cursus eens grondig door. Je krijgt er alle regels nog eens op een rijtje en héél veel oefengelegenheid. Het filmpje hieronder geeft je in het kort een overzicht van de cursusinhoud.

 

Neem het zekere voor het onzekere!
Ben je werkzoekende? Schrijf je dan hier gratis in.
Ben je werknemer? Schrijf je dan hier gratis in.

 

Twee collega’s bij de koffie. Aan hun gebaren kan je zien dat ze zich flink druk maken. Hun heftige woordenwisseling voeren ze op fluistertoon, maar de koffie… die moet het bekopen.

Tegenstrijdige meningen, behoeften en belangen leiden gemakkelijk tot discussies, conflicten, en zelfs ruzies. Toch kan je ruzie vermijden zonder een conflict angstvallig uit de weg te gaan.  Een conflict kan duidelijkheid brengen, de lucht opklaren, de gemoederen bedaren. Als je het maar goed aanpakt!

De webcursus ‘Conflicthantering’ verschaft je inzichten in de soorten conflicten en de complexiteit ervan en reikt je handvatten, tips en trucs aan om zo 'ongehavend' mogelijk en misschien zelfs sterker uit een conflict te komen.  Ze komt goed van pas op de werkvloer, maar ook thuis of in de vriendenkring.

Lees maar wat cursist Anneke over deze cursus schrijft: ‘De cursus is alleszins verhelderend. Je krijgt inzicht in de communicatie tussen mensen. Je leert hoe je eigen aanpak gedrag uitlokt bij de ander. Met de handvatten aangereikt in deze cursus voel je je al een stuk ‘veiliger’. Als je weet dat het de goede manier van aanpakken is, durf je gemakkelijker toestappen op de partij waarmee het conflict zich voordoet. Je voelt je als het ware op een positieve manier gewapend.’

De cursus is een leuke uitdaging die je veel zal opleveren. Ben je er klaar voor? Schrijf je hier in als werkzoekende of als werknemer.

 

Gepost op 8 november 2016