U bent hier

Nieuws over online leren - maart 2008

Cursisten vragen ons de laatste tijd vaak wanneer we een webcursus over Vista en Office 2007 gaan ontwikkelen.

Wel, je kan op ons rekenen. Wij werken nu met man en macht aan de ontwikkeling van zes nieuwe webcursussen: Windows Vista, Word 2007, Excel 2007, Powerpoint 2007, Outlook 2007 en Access 2007. Voor elke cursus is er een werkgroep bestaande uit vakinstructeurs en productontwikkelaars. Zo garanderen we je kwaliteit op inhoudelijk én op technisch vlak. In deze cursussen zal je zeker ook demo's, simulaties en oefeningen vinden.

Het is wel nog wachten tot het najaar voor ze klaar zullen zijn. Hou dus zeker deze blog en ons aanbod in de gaten! In tussentijd kan je uiteraard bij ons terecht voor de webcursussen Windows XP en Office 2002 en 2003.

Gepost op 26 maart 2008

Cedric is webcoach en ontwikkelt tegelijk ook zelf nieuwe webcursussen. Hij vertelt over zijn job.

"Door cursisten te coachen tijdens het webleren, is het voor mij gemakkelijker om goede webcursussen te ontwikkelen. Ik blijf voeling houden met de cursisten en merk hoe zij reageren op de cursussen. Door de vragen die ze stellen, ontdek ik welke moeilijkheden ze ervaren bij het opnemen van de leerstof. Deze moeilijkheden hou ik in mijn achterhoofd als ik nieuwe cursussen uitwerk."

"Verder merk ik door het coachen ook hoe belangrijk het is om de cursussen praktisch te houden. Ik let er daarom altijd op dat ik de leerstof niet te veel vanuit een theoretisch standpunt bekijk. Nu, anderzijds wil ik de cursussen ook niet te oppervlakkig maken: ze moeten voldoende inhoud hebben en goed gestructureerd zijn. Eigenlijk komt het hierop neer: goede cursussen laten cursisten toe om op een aangename manier voldoende bij te leren."

Slaagt Cedric in zijn opzet? Je kan het voor jezelf nagaan. Twee recente webcursussen die hij ontwikkelde, zijn Google zoeken en Google mail. 

Schrijf je in

Gepost op 17 maart 2008

Twaalf partners met flink wat ervaring in e-leren werkten drie jaar lang samen aan een project met de naam ELEC. ELEC staat voor E-Learner, E-Content en verklapt meteen de doelstellingen van het project:

  1. cursisten en studenten informeren over wat e-leren is en wat de mogelijkheden van e-leren zijn;
  2. lesgevers en docenten instrumenten aanreiken waarmee ze zelf elektronisch lesmateriaal kunnen aanmaken.

De resultaten van dit project vind je terug op de website www.learn-the-e-way.be

Op deze site kan je kiezen tussen twee invalshoeken. Die van cursist/student of die van leerkracht/ trainer/coach.

Webbanner06ned

Als cursist of student krijg je info over de voor- en nadelen van e-leren, de e-leermogelijkheden die momenteel bestaan én kan je een testje invullen om uit te zoeken welke leerstijl je zelf hebt.

Webbanner06_ned2

Als leerkracht, trainer of coach leer je hoe je zelf zelf creatief, doeltreffend en gebruiksvriendelijk e-leermateriaal kan aanmaken. Professionele ontwikkelaars geven je tips, voorbeelden en instrumenten.

Gepost op 7 maart 2008