U bent hier

Nieuws over online leren - juni 2008

Creativiteit is méér dan knutselen en artistiek bezig zijn. Het is de routine doorbreken en openstaan voor nieuwe dingen. Je ogen openhouden en je oren spitsen. Creativiteit is nodig om oplossingen te bedenken voor de kleine en grote problemen van elke dag.

Met de webcursus 'creatief denken' leer je in twee uur de kneepjes van het creatief denken en het brainstormen. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over het creatieve proces: hoe krijg je ideeën, welk idee kies je en hoe ontwikkel je het verder om het daadwerkelijk te realiseren?

Deze prettige en interactieve webcursus is een startersgids, bedoeld voor iedereen die op een andere manier naar problemen en uitdagingen wil kijken.

Wedden dat je er heel wat mee bent? Schrijf je snel in. Veel plezier!

Gepost op 26 juni 2008

Het laatste berichtje is alweer even geleden, maar dat wil niet zeggen dat er hier op de dienst Webleren niets gebeurt. Hoewel het woord 'vakantie' dagelijks valt :-), is er geen sprake van uitbollen.

Er zitten zelfs weer enkele nieuwe webcursussen aan te komen. Wat mag je binnenkort verwachten?

Het aanbod technische cursussen zal uitbreiden met:

  • 'het vervolg op Pneumatica'
  • 'technologie van PLC'
  • 'basisvaardigheden autoschadehersteller: meten en aftekenen'

We werken ook aan de cursus 'Wat is nieuw in Vista en Word 2007'. En bovendien kunnen we je straks een webcursus 'Creativiteit' aanbieden: een leuke, frisse cursus waar je heel wat van opsteekt.

We houden je op de hoogte!

Gepost op 20 juni 2008

Als je in de horeca werkt, dan weet je het wel: de klant wil in de eerste plaats een lekkere maaltijd en een goede bediening. Maar de klant wil ook VEILIG voedsel op z'n bord. En daarvoor moet je de hygiëneregels strikt opvolgen. In de nieuwe webcursus HACCP - Hygiëne in de horeca komen ze allemaal aan bod.

In deze cursus volg je je collega's van 't Kookpotje bij hun werk als kok, hulpkok, kelner en medewerker in de keuken. Aan de hand van foto's en filmfragmenten illustreren zij de goede hygiënepraktijken in de horeca. Je hoeft maar te kijken en te luisteren... Nadien is het jouw beurt om de handen uit de mouwen te steken: je kan aan de slag met een reeks oefeningen.

Werk je al in de horeca?
Solliciteer je in de horeca?
Ga je tijdelijk in de horeca werken tijdens het toeristisch hoogseizoen?

Mis deze kans niet om je nog beter voor te bereiden! Schrijf je nu in voor de webcursus HACCP - Hygiëne in de horeca.

Gepost op 11 juni 2008

Wil je op een heel eenvoudige manier webillustraties leren maken? Dan is de nieuwste webcursus Fireworks zeker iets voor jou! Alles komt aan bod: vanaf het downloaden van de gratis testversie van Fireworks tot de creatie van GIF-animaties, knoppen en pop-upmenu's.

De cursus is net zo overzichtelijk en eenvoudig als Fireworks zelf. Via theorie, tips, praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je zelf nieuwe illustraties aanmaken, bestaande afbeeldingen aanpassen en verschillende objecten samenbrengen tot één mooie compositie.

Was het dit wat je zocht? Je kan nu al inschrijven!

Gepost op 6 juni 2008